середа, 13 березня 2013 21:27

Названо ім'я нового папи Римського

Названо ім'я нового папи Римського
Новий папа Римский Франциск I

Новим Папою Римським став Хорхе Маріо Бергольо (Jorge Mario Bergoglio), архієпископ Буенос-Айреса, який взяв ім'я Франциск I. Про це архієпископ Жан-Луї Торан увечері 13 березня оголосив з балкона собору Святого Петра.

Після оголошення імені нового понтифіка на балконі собору з'явився сам Франциск I. Багатотисячний натовп, що зібрався на площі Святого Петра, вітав його вигуками "Habemus Papam" ("У нас є Папа").

Трохи раніше над трубою на даху Сікстинської капели з'явився білий дим: це означало, що конклав нарешті обрав нового понтифіка. Загалом для обрання понтифіка кардиналам знадобилося провести п'ять голосувань.

Хорхе Маріо Бергольо народився в 1936 році в Аргентині. Його батько - залізничний робочий з Італії. Новий папа Римський говорить іспанською та італійською. На минулих виборах понтифіка Франциск I був основним суперником Бенедикта XVI, який склав свої повноваження в лютому 2013 року.

Франциск I став першим аргентинським Папою за всю історію церкви. Крім того, це перший понтифік, який належить до єзуїтського ордену Римо-католицької церкви.

Зараз ви читаєте новину «Названо ім'я нового папи Римського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути