вівторок, 11 квітня 2017 18:31

"Злодій повинен сидіти у в'язниці": прокуратура зайнялася обдуреними жертвами Андрія Азарова

"Злодій повинен сидіти у в'язниці": прокуратура зайнялася обдуреними жертвами Андрія Азарова

Одеська обласна прокуратура внесла до ЄРДР номер досудового розслідування, фігурантами якого стали сумнозвісний засновник КС "Перше Кредитне Товариство" Андрій Азаров і члени його групи. Проведення розслідування добився один з ошуканих вкладників ПКТ.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Адвокат вкладника Антоніна Сосєдова повідомила, що це не перше звернення її клієнта до правоохоронних органів, але раніше у Андрія Азарова були дуже впливові союзники у владі. Всі колишні спроби добитися правди зустрічали не лише опір, але й дії у відповідь окремих мотивованих представників слідства.

Коментуючи масштаби розкрадань коштів у ПКТ, адвокат зазначила: "Ініціативні групи називають сотні мільйонів гривень. Точніша ж оцінка збитку, нанесеного клієнтам ПКТ, дуже важлива, і потребуватиме ще чималих зусиль компетентних служб. Можливо, ПКТ спочатку було великою фінансовою пасткою, в яку потрапили десятки тисяч людей. Хтось розміщував там серйозні кошти з бізнесу, хтось ніс ділкам від кредитної кооперації всі свої заощадження".

У той же час, вкладники довірили свої гроші кредитному союзу як легальній структурі, що мала ліцензію на цей вид діяльності.

"Вже 2008 року КС "Перше кредитне товариство" протиправно вирішило не повертати громадянам депозити. Маніпулюючи темою глобальної фінансової кризи, представникам ПКТ вдалося переконати клієнтів, у яких закінчувався термін депозитного договору, не повертати свої гроші. Відповідно до договорів, вкладники повністю отримували вкладені суми, але знову розміщували їх у ПКТ відповідно до нових договорів ще на рік. Вкладники отримували відсотки, проте, коли закінчувалися терміни дії нових договорів, вкладені кошти не поверталися. Лише тоді тисячі людей відчули, що обдурені", - пояснила юрист.

Представник вкладника зазначила, що заява її клієнта до прокуратури стала "сигналом до дії для всіх, хто постраждав від беззаконних дій ПКТ".

При цьому, за її словами, у жовтні 2010 року слідчі Генпрокуратури України вивчали матеріали за фактом заволодіння посадовими особами ПКТ коштами у особливо великих розмірах, проте навіть до звинувачення тоді справа не дійшла.

"Юридичні дії по ПКТ минулих періодів не носили цілісного характеру. Азаров же з групою товаришів спиралися на могутніх покровителів. Сьогодні, як я вже говорила, ситуація змінилася, та й кваліфікація звинувачення нині інша. Мій клієнт підозрює Азарова в організації злочинної групи, що скоювала дії з ознаками шахрайства, в тому числі й фінансового", - підкреслила адвокат.

"Законом передбачено позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Рішення – за судом", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «"Злодій повинен сидіти у в'язниці": прокуратура зайнялася обдуреними жертвами Андрія Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути