вівторок, 26 лютого 2008 12:53

Жителі Новосибірська протестують проти проголошення незалежності Косова

Представники ряду громадських організацій проводять у вівторок в Новосибірську пікет проти одностороннього проголошення незалежності Косова, повідомляє РИА Новости. У нім беруть участь близько двох десятків людей.

"Цю акцію проводимо на прохання наших друзів сербів, – заявив її організатор, голова Новосибірської регіональної громадської організації "Лад" Андрій Карімов. – Вони нам написали листа і зв"язувалися з нами по телефону. Говорили, що їм дуже важливо почути нашу думку і реакцію людей на те, що відбувається".

За словами Карімова, "наступ на Сербію – це перший наступ на Росію". "Це відробіток методики розділу держави, і наша реакція має бути такою, неначебто в Росії відняли якусь її територію, – підкреслив він. – Те ж саме може бути в майбутньому і з нашими територіями".

"Ми вийшли сьогодні на площу, тому що ми не повинні стояти осторонь, коли відбувається таке беззаконня в Сербії, – заявив Каримов. – Тепер саме той момент, коли сербам потрібна підтримка, і нам потрібно заступитися".

Організаторами пікету стали патріотичне об"єднання "Сибірська застава", новосибірська регіональна громадська організація "Лад", а також новосибірське представництво російської громадської організації "Єдиноборства Давньої Русі".

Нагадаємо, парламент краю Косово, переважну більшість населення якого складають албанці, 17 лютого в односторонньому порядку прийняв декларацію про незалежність від Сербії. Белград вважає це рішення незаконним і вимагає ліквідувати "фальшиву державу", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Новосибірська протестують проти проголошення незалежності Косова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути