пʼятниця, 06 квітня 2007 10:01

Житель Омська отруївся ртуттю, випивши кефіру

30-річний омич отруївся ртуттю, яка знаходилася в пакеті з кефіром. За даним фактом прокуратура Омська порушила кримінальну справу. Як повідомили в п"ятницю в прес-службі обласної прокуратури, 29 березня чоловіка доправили в токсикоцентр БСМП-1 із підозрою на гостре отруєння парами ртуті.

Він повідомив, що напередодні придбав в одному з супермаркетів міста літровий паперовий пакет з маложирним кефіром. При вживанні кефіру він побачив у пакеті речовину, схожу на ртуть, після чого звернувся по медичну допомогу.

За інформацією лікаря токсикоцентра БСМП-1 Омська, що лікує потерпілого, шкоди здоров"ю громадянина не завдано. Інших звернень громадян до медичних установ з подібними скаргами не поступало.

Прокуратура Омська спільно з фахівцями Росспоживнагляду з Омської області проводить перевірку аналогічної продукції, випущеної з 24 по 30 березня 2007 року. Зразки продукції направили на дослідження в "Центр гігієни і епідеміології в Омській області".

Згідно проведеному дослідженню, вміст ртуті в контрольній пробі маложирного кефіру, вилученій у виробника продукції, з датою виготовлення 24 березня 2007 року, перевищує гранично допустиму норму у декілька разів. У інших партіях молочної продукції вміст ртуті не виявили.

Прокуратура Омська порушила кримінальну справу за ч. 1 ст. 238 КК РФ (виробництво, зберігання або перевезення з метою збуту або збут товарів і продукції, виконання робіт або надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки життя або здоров"я споживачів).

Також прокуратура проводить перевірку про повноту використання Росспоживнаглядом своїх повноважень при здійсненні нагляду і контролю за якістю харчової продукції на переробних підприємствах міста Омська і області, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Житель Омська отруївся ртуттю, випивши кефіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути