вівторок, 15 липня 2008 09:22

Жінки за кермом частіше плутають педалі

Жінки за кермом частіше плутають педалі
Що заважає жінкам за кермом відчувати себе "королевами дороги?" Як завжди, нас підводять боязкість і самокритичність. Начальник УДІБДР по Московській області Сергій Сергєєв визначив "характерні особливості поведінки чоловіків та жінок на дорозі". Втім, за словами представника автоінспекції, все-таки навики управління автомобілем безпосередньо залежать від навчання керуванням, а не статевої приналежності.

За словами Сергєєва, жінка деколи може розгубитися під час ДТП або ускладненні дорожньої ситуації, плутає газ і гальмо. "Слабка стать часто хворобливо сприймає вимоги водіїв спецтранспорту поступитися дорогою в крайньому лівому ряду", - цитує керівника "Інтерфакс". "Часто жінки покидають місце ДТП. Це пов"язано з тим, що вони лякаються", - зазначив Сергєєв.

Представників сильної статі на дорозі підводить агресивне водіння, значне перевищення швидкості й тяга до управління транспортним засобом в стані алкогольного сп"яніння, тоді як жінкам заважає боязкість.

Варто зазначити, що, не дивлячись на особливості "жіночого" і "чоловічого" керування, навики управління автомобілем безпосередньо залежать від навчання керуванню. Так, раніше неодноразово підкреслювалося, що в даний час якість навчання в автошколах залишає бажати кращого. Сергєєв також зазначив, що адміністративні покарання за порушення ПДР застосовуються не тільки до чоловіків, повідомляє kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Жінки за кермом частіше плутають педалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути