вівторок, 06 серпня 2013 19:46

"Жителям санзони біля "Стиролу" треба закрити вікна" - еколог

"Жителям санзони біля "Стиролу" треба закрити вікна" - еколог
Фото: epochtimes.com.ua

19 працівників концерну "Стирол" перебувають з отруєнням аміаком і опіками дихальних шляхів у Горлівській міській лікарні № 2 і один в міськлікарні № 3 Горлівки.

П'ять людей загинули після події в аміачному цеху Горлівського концерну "Стирол". Сьогодні о 14.00 під час проведення ремонтних робіт на заводі трапився викид аміаку. Мешканці кажуть, що чули вибух.

На думку донецького еколога Сергія Денисенка, мешканці будинків, що знаходяться в безпосередній близькості із заводом, повинні вжити заходів до захисту свого здоров'я.

"Неодноразово був на "Стиролі", знаю, що житло там знаходиться в безпосередній близькості із заводом. Зрозуміло, що аміачний газ не дуже летючий і він має запах (це схоже на сечу), так що люди повинні були відчути небезпеку. Думаю, аміачна хмара по місту піти не могла - вона осіла в санітарній зоні. Але так як за сформованою у нас традицією люди живуть у санітарних зонах, жителям мікрорайону слід було відразу ж на якийсь час покинути будинки. А як мінімум - щільно закрити двері та вікна. Поки осяде аміак і вивітриться, вікон не відкривати", - сказав Денисенко.

На думку еколога, в черговий раз проявилась халатність служб, що відповідають за безпеку, так як мешканці своєчасно не були оповіщені про небезпеку. За офіційними даними, була включена звукова сирена, однак її ніхто чув.

"Та ж ситуація була під час аварії на Вуглегірської ТЕС - коли шлейф отруйного гару поширився на багато кілометрів, доходив до Краматорська. А оповіщення не було", - нагадав Денисенко.

Зараз ви читаєте новину «"Жителям санзони біля "Стиролу" треба закрити вікна" - еколог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути