четвер, 17 листопада 2022 13:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський "усім набрид" і Київ "готує провокацію" – зібрали чергову порцію фейків від РФ

Зеленський "усім набрид" і Київ "готує провокацію" – зібрали чергову порцію фейків від РФ
Кремлівські пропагандисти вигадали чергові брехні про Україну. Фото: gur.gov.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 17 листопада.

Зокрема, постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширює чергову маніпуляцію про падіння ракети в Польщі, повідомила у четвер вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Заяву Варшави та України після інциденту з ракетою в Польщі не можна сприймати інакше як спробу спровокувати пряме зіткнення Росії та НАТО. Зроблені керівництвом цих двох держав безвідповідальні заяви по-іншому сприймати неможливо", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні й репарації РФ

Кремлівські ЗМІ поширили обкладинку іспанського журналу El Jueves, на якій закордонне медіа нібито натякає, що Зеленський всім "набрид до нудоти". Ця обкладинка – фейк, застерігає ЦПД.

"На офіційних ресурсах El Jueves її немає, а фейкову обкладинку цього журналу з таким самим серійним номером роспропаганда вже поширювала", – зазначили в повідомленні.

Луганський колаборант Іван Філіпоненко заявив, що "Київ готує провокацію для звинувачення Росії у знищенні лікарні в селищі Великий Бурлук під Харковом. Україна хоче це зробити, щоб відволікти увагу від інциденту з українськими ракетами С-300, які впали на території Польщі". Це – дезінформація.

Речниця міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова заявила, що "ті, хто проголосував за цей документ (резолюцію про відшкодування Росією збитків Україні. – Gazeta.ua), взяли на себе відповідальність рекомендувати створення якогось "міжнародного механізму", який керуватиметься окремою групою країн, аж ніяк не підзвітних системі ООН". Це – маніпуляція.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський "усім набрид" і Київ "готує провокацію" – зібрали чергову порцію фейків від РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути