вівторок, 15 листопада 2022 11:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Медведєв "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні й репарації РФ

Медведєв "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні й репарації РФ
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 15 листопада.

Прокремлівські пропагандистські медіа з посиланням на бельгійське видання Modern Diplomacy поширюють черговий фейк щодо України, повідомила у вівторок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації вчергове повідомили про нібито наявні плани польської влади щодо приєднання заходу України, однак така інформація не відповідає дійсності", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни ширять небезпечні фейки в Telegram: як уберегтися

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв назвав резолюцію ООН про відшкодування Росією збитків Україні "спробою англосаксів викрасти активи Росії".

"Англосакси явно намагаються нашкребти юридичні підстави для крадіжки незаконно заарештованих російських активів", – проманіпулював заявою російський політик.

Маніпуляцію поширив також постійний представник Білорусі в ООН Валентин Рибаков. Він назвав резолюцію Генасамблеї ООН щодо України "легалізацією крадіжки":

"Це також дуже добрий, наочний приклад для всіх нас, для всіх тих, хто, як і раніше, вважає, що приватна власність на Заході священна".

Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила на спеціальній сесії 14 листопада резолюцію про виплату репарацій Російською Федерацією Україні.

94 країни підтримали те, що РФ має відшкодувати збитки, завдані Україні повномасштабною військовою агресією.

Проти проголосували Білорусь, Багамські острови, Центральноафриканська Республіка, Куба, КНДР, Еритрея, Ефіопія, Іран, Малі, Нікарагуа, РФ, Сирія і Зімбабве.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні й репарації РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути