середа, 16 листопада 2022 09:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремлівські посіпаки вигадали чергові брехні про Україну та ООН

Кремлівські посіпаки вигадали чергові брехні про Україну та ООН
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 16 листопада.

Речниця міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова заявила, що "ті, хто проголосував за цей документ (резолюцію про відшкодування Росією збитків Україні. – Gazeta.ua), взяли на себе відповідальність рекомендувати створення якогось "міжнародного механізму", який керуватиметься окремою групою країн, аж ніяк не підзвітних системі ООН". Це – маніпуляція, повідомила в середу вранці пресслужба ЦПД у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські пропагандисти "розганяють" новий фейк про СБУ

Заступник постійного представника РФ при ООН Дмитро Полянський теж маніпулював заявами. Зокрема, він сказав, що "16 листопада в РБ ООН відбудеться засідання щодо України. Його запросили заздалегідь, ще минулого тижня. Причому, вперше відмовилися вказувати конкретну тему. Вже тоді це виглядало підозрілим? Аж тут раптом прямо напередодні – "ракетна атака" на Польщу".

Запорізький колаборант Володимир Рогов поширює дезінформацію. Він заявив, що "безпечний перезапуск Запорізької АЕС та припинення обстрілів населених пунктів регіону стануть можливими при відтисненні лінії фронту до міста Дніпро".

Деякі Telegram-канали поширили фейк, що 14 листопада в центрі Херсона нібито роздаватимуть гуманітарну допомогу, однак така інформація не відповідає дійсності. Як заявив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, у цей час у місті відбуватиметься розмінування.

Дезінформацію поширив також заступник постійного представника Росії при ОБСЄ Максим Буякевич. Він заявив, що з початку війни військові Сполучених Штатів Америки начебто включилися у планування та керівництво бойовими діями.

Зараз ви читаєте новину «Кремлівські посіпаки вигадали чергові брехні про Україну та ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути