вівторок, 11 грудня 2018 19:08

Заяви МОЗ щодо "рейдерського захоплення" університету не відповідають дійсності - Нацполіція

Заяви МОЗ щодо "рейдерського захоплення" університету не відповідають дійсності - Нацполіція
Заяви МОЗ щодо "рейдерського захоплення" Одеського медичного університету не відповідають дійсності. Фото: ДТ

Заяви МОЗ щодо "рейдерського захоплення" університету не відповідають дійсності і свідчать про нехтування вимогами Конституції України. Згідно з чинним законодавством, МОЗ не є власником Одеського медуніверситету, а тільки органом управління з повноваженнями, обмеженими законом "Про вищу освіту".

У конфлікті навколо Одеського медичного університету співробітники Національної поліції діяли в суворій відповідності з законом і рішенням суду. Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті відомства, передає АіФ-Україна.

Нагадаємо, вчора, 10 грудня, судові виконавці в супроводі поліцейських зачитали виконавчий лист і зняли пломби з приміщень ректорату і кабінету ректора. Діяльність університету розблокована на виконання рішення Окружного адмінсуду Києва. Ним указ Міністерства охорони здоров'я про звільнення ректора вузу Валерія Запорожана визнаний незаконним.

МОЗ зі свого боку назвав виконавчі дії в університеті спробою рейдерського захоплення. Нацполіція закликала сторони вирішувати розбіжності в судовому порядку. "В даному випадку є чинне судове рішення і відкрите виконавче провадження. Його виконання було забезпечено співробітниками поліції в установленому законом порядку ", - повідомляється на сайті Нацполіціі.

Зараз ви читаєте новину «Заяви МОЗ щодо "рейдерського захоплення" університету не відповідають дійсності - Нацполіція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути