вівторок, 16 жовтня 2018 15:47

"Наруга над могилою Бандери піднімає питання створення Українського національного пантеону" - Інститут національної пам'яті

"Наруга над могилою Бандери піднімає питання створення Українського національного пантеону" - Інститут національної пам'яті
"Національний пантеон — це місце, де будуть справжні та символічні поховання найвизначніших діячів української історії", - Володимир В'ятрович

Вчора в німецькому Мюнхені прокремлівський пропагандист Грем Філліпс публічно осквернив могилу лідера ОУН Степана Бандери, зірвавши прапори з його пам`ятника. Свої дії Філліпс зняв на відео і виклав в YouTube.

"Цей випадок не лише закликає нас до реакції на рівні Міністерства закордонних справ України. Він знову піднімає питання створення Українського національного пантеону", - прокоментував злочин співробітник Українського інституту національної пам'яті Павло Подобєд.

На переконання співробітників Інституту, вирішенням проблеми щодо опіки над похованнями видатних українців стало б перенесення їх у середмістя Києва - до Меморіалу українських героїв.

За словами науковців, створення Українського національного пантеону затримується через брак політичної волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОУН була найміцнішою і найгнучкішою партією у всій Європі

"Національний пантеон — це місце, де будуть справжні та символічні поховання найвизначніших діячів української історії. Це дуже важливо. Тільки там, де пам'ятають загиблих, є ті, хто захищає живих", — пояснює голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

В'ятрович пояснює, що у Пантеоні можна було б урочисто перепоховати Симона Петлюру, Павла Скоропадського, Степана Бандеру та інших визначних українців. Зараз вони поховані за межами України.

"Місцем для Пантеону міг би стати Хрещатий парк, де зараз знаходиться Арка Дружби народів. Це чудове місце з точки зору географічного розташування і краєвиду в місті Києві", - сказав Павло Подобєд.

Як повідомляють в Інституті, у всьому світі такі пантеони є національною гордістю держави. Вони формують у свідомості людей патріотизм і повагу до минулого та сучасного країни.

Одіозний кремлівський пропагандист Грем Філліпс поглумився над могилою лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери у річницю його смерті.

Відповідне відео британець опублікував на своєму телеканалі у Youtube.

Зараз ви читаєте новину «"Наруга над могилою Бандери піднімає питання створення Українського національного пантеону" - Інститут національної пам'яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути