середа, 28 лютого 2024 16:17

Затримання журналіста Ткача: у польській поліції прокоментували

Затримання журналіста Ткача: у польській поліції прокоментували
У поліції Польщі кажуть, що Михайла Ткача та його оператора відпустили і все обладнання їм повернули. Фото: УП

Польська поліція затримувала біля польсько-білоруського кордону журналіста "Української правди" Михайла Ткача та його оператора.

Силовики перед цим отримали повідомлення від "небайдужого мешканця" про двох чоловіків, які фотографували та використовували дрон біля колій поблизу залізничного вузла в селі Голяшин Луківського повіту, повідомляє поліція Польщі.

"Беручи до уваги внутрішню безпеку держави, а також той факт, що залізничні колії, особливо на території прикордонних воєводств, є стратегічними місцями з погляду безпеки, співробітники поліції втрутилися проти вказаних осіб", - сказали там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримання в Польщі журналіста Михала Ткача: у поліції Любліна зробили заяву

Обидва чоловіки спілкувалися українською мовою і назвали себе журналістами. Тож через мовний бар'єр та необхідність перевірки документів їх забрали у відділення поліції.

"Після перевірки документів, огляду вмісту багажу та складання відповідної документації про проведені дії, чоловіки залишили приміщення Окружного управління поліції в Лукові. Усі документи та речі їм повернули. Жоден з чоловіків, щодо яких проводилися заходи, не заявив співробітникам поліції про пошкодження їхнього спорядження", - заявляють у поліції Польщі.

Правоохоронці кажуть, що під час дій у відділку підтримували зв'язок з представниками консульства України в Польщі.

"Ситуація, що склалася за нашим східним кордоном, зумовлює підвищену пильність як з боку служб, так і з боку суспільства. Ми повинні пам'ятати, що на території нашої країни можуть відбуватися різного роду провокації, тому необхідно діяти швидко", - сказали польські поліцейські.

Український журналіст Михайло Ткач розповів про те, що був затриманий польською поліцією біля польсько-білоруського кордону. Журналіст знімав матеріал про транзит продукції між Польщею, Російською Федерацією і Білоруссю.

Ткача та оператора утримували у комендатурі щонайменше чотири години і відпустили після дозволу "зверху". Увесь цей час журналістам не дозволяли ні з ким зв'язатися.

Зараз ви читаєте новину «Затримання журналіста Ткача: у польській поліції прокоментували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути