субота, 11 липня 2020 04:05

Затримали кіберзлочинця, який перебував у державному розшуку

Затримали кіберзлочинця, який перебував у державному розшуку
Кіберполіція затримала організатора хакерського угруповання. Фото: Національна поліція

В Івано-Франківській області співробітники Кіберполіції затримали чоловіка, який підозрюється в організації кіберзлочинів та привласненні кількох мільйонів гривень.

Він перебував у державному розшуку. Про це повідомляє департамент Кіберполіції Національної поліції України у п'ятницю, 10 липня.

"Кіберполіція встановила, що фігурант створив шкідливе програмне забезпечення. Цей вірус злочинна група розсилала на електронні поштові скриньки для отримання доступу до "клієнт-банку". В подальшому вони відслідковували надходження значних грошових сум на банківські рахунки підприємств. Після цього гроші перерахували на відкриті рахунки спільників", - сказано в повідомленні.

Наразі, правоохоронці вже здійснили 35 обшуків на території Закарпатської, Київської, Івано-Франківської, Одеської областей та міста Києва. У результаті, їм вдалося вилучити речові докази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті затримали угорського сепаратиста

Як зазначається, фігурантам оголосили про підозру у вчиненні правопорушень за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку), ч. 2 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут), ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) та ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

"Затримання підозрюваного відбулося на підставі ухвали суду на Івано-Франківщині. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з альтернативою внесення застави у 2,5 мільйони гривень", - йдеться у повідомленні.

На Київщині затримали банду, організатор та 4-ро "підлеглих" яких підозрюються у вимаганнях, побитті людей та незаконній торгівлі зброєю та боєприпасами. Встановлено, що 38-річний керівник злочинної групи підібрав за відповідними критеріями 20-21-річних чоловіків, розподіливши ролі кожного з них.

Зараз ви читаєте новину «Затримали кіберзлочинця, який перебував у державному розшуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути