субота, 11 липня 2020 09:44

Затишшя перед бурею. Синоптики розповіли, якою буде погода на вихідні

Затишшя перед бурею. Синоптики розповіли, якою буде погода на вихідні
Денна температура становитиме близько 30 градусів Фото: Pixabay

11, 12 липня в Україні очікують на переважно сонячну та без опадів погоду. З наступного тижня дощі пройдуть у більшості регіонів.

На вихідні у східних, південних та Дніпропетровській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки, повідомляють у прогнозі Українського гідрометцентру.

У суботу, 11 липня, очікують на мінливу хмарність. Опадів не передбачають. Окрім більшості західних областей. Тоді удень прогнозують короткочасний дощ, грозу, град та шквали 15-20 м/с. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вдень сягатиме 28-33°С.

У Києві буде мінлива хмарність. Без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Стовпчик термометра сягне 29-31°С.

У неділю, 12 липня у західних областях хмарна погода з проясненнями. Дощі, грози, в Карпатах та на Закарпатті сильний дощ. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 11-16°С, удень 14-19°С.

На решті території мінлива хмарність, без опадів. Температура вночі 14-19°С, удень 26-31°С, на півдні та сході місцями 33-35°С. Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вихідні синоптики оголосили штормове попередження

У Києві очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура вночі 16-18°С, удень 28-30°С. Вітер південно-східний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с.

"У суботу спека в Україні захоче взяти реванш, температура повітря підвищиться до +27+33 градусів. Локальні дощі - лише в західній частині. У неділю, на Петра й Павла, в західних областях, через прихід активних атмосферних фронтів із заходу Європи, відчутно похолодшає та пройдуть грозові зливи", - пише Наталка Діденко.

Зараз ви читаєте новину «Затишшя перед бурею. Синоптики розповіли, якою буде погода на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути