Ексклюзиви
понеділок, 20 березня 2017 17:04

Заступник губернатора отримує від держави допомогу на харчі

Заступник губернатора отримує від держави допомогу на харчі
Олег Пругло поки не задекларував будинок та ще одне авто

Заступник голови Полтавської обласної адміністрації Олег Пругло, який є власником 8 автівок і 3 квартир, щорічно просить державну допомогу як чорнобилець. На їжу та оздоровлення отримує майже 5 тис. грн.

За останній рік отримав 76 тис. грн чорнобильської пенсії, 2,6 тис. грн щорічної компенсації до 9 Травня і 247 грн за бензин, пише "Обозреватель".

Його дружина торік отримала 2349 грн як соціальний працівник. Доглядала за інвалідом.

Олег Пругло задекларував 205 тис. грн зарплати. За підрахунками, це більше, ніж у губернатора Валерія Головка. Має 8 легковиків, земельну ділянку в Полтаві площею 529 кв. м і вдвічі більшу в приміському селі Новоселівка. На двох з дружиною оформлені 3 квартири.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декларації Порошенка і решти топ-чиновників перевірять до травня

Чиновник не вказав у декларації автомобіль Dewwo і будинок, розташований у Полтаві на вул. Бориса Гмирі. Про це розповідають місцеві підприємці.

"2005 році я будував будинок Пруглу Олегу на вулиці Бориса Гмирі. Вартість будинку становила $200 тис. Земельна ділянка була отримана на шару! Тоді він був головою райради Шевченківського району Полтави. Пізніше Пругло продав мені 9 земельних ділянок на вулиці Примакова за $300 тис. Ці ділянки він отримав на своїх друзів безкоштовно. Мене дивує жадібність та ущербність цього корупціонера", - пише підприємець, колишній депутат Полтавської облради Сергій Чередніченко.

Цього року Національне агентство із запобігання корупції отримало 296,5 тис. декларацій осіб, які уповноважені виконувати функції держави або місцевого самоврядування. Загалом українці подали 519,35 тис. електронних документів - це щорічні декларації кандидатів на посади, а також документи на прийом та звільнення з роботи. До 1 квітня 2017 року до реєстру повинні надійти 1,5 млн нових декларацій.

Зараз ви читаєте новину «Заступник губернатора отримує від держави допомогу на харчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути