середа, 05 лютого 2014 10:14

Засновник Microsoft Біл Гейтс більше не очолює раду директорів компанії

Засновник Microsoft Біл Гейтс більше не очолює раду директорів компанії
Фото: digit.ru

Співзасновник Microsoft Білл Гейтс покинув посаду голови ради директорів компанії - на цій посаді його змінив незалежний директор Джон Томпсон, свідчить сайт компанії.

Як раніше повідомляв Digit.ru, Стів Балмер, тепер уже колишній CEO Microsoft, в серпні 2013 оголосив про плани піти зі своєї посади протягом 12 місяців. Спеціальна комісія, у складі якої був Білл Гейтс, займалася пошуком його наступника. Однак тоді ж пішли чутки, що рада директорів компанії готується змінити Гейтса на посаді голови.

Виходячи з інформації на офіційному сайті Microsoft з біографіями членів ради директорів, Джон Томпсон, який увійшов до ради в лютому 2012 року, змінить Гейтса на посаді голови. Томпсон буде незалежним директором - він не займає керівних постів в Microsoft. Водночас, він керує компанією-розробником технологій віртуалізації Virtual Instruments, а раніше обіймав посаду гендиректора Symantec і низки керівних посад у IBM.

Незважаючи на те, що Гейтс залишає посаду голови ради директорів, він залишиться її членом. Нагадаємо, що саме Гейтс зі своїм другом Полом Алленом заснував Microsoft у 1975 році. Компанія не уточнювала, чи буде Гейтс брати участь у розробці інноваційних продуктів компанії, про що раніше ходили чутки на ринку.

Зараз ви читаєте новину «Засновник Microsoft Біл Гейтс більше не очолює раду директорів компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути