Ексклюзиви
пʼятниця, 16 квітня 2021 21:25

"Замовляли таксі, щоб дістатись на інший бік вулиці" - українка про досвід життя в чотирьох країнах
5

 Зараз  українка з чоловіком живе в Стокгольмі
Фото: надано Оленою Алєксєвою
Спершу Олена прийняла іслам, а потім вийшла заміж. Це було  її свідоме рішення
Перша країна для переїзду стала Польща
Спершу Олена прийняла іслам, а потім вийшла заміж. Це було  її свідоме рішення.
 Зараз  українка з чоловіком живе в Стокгольмі

Українка Олена Алєксєєва зуміла пожити у Польщі, Єгипті, Казахстані, а зараз живе у Швеції. Жінка прийняла іслам, а потім вийшла заміж за мусульманина. Про досвід життя у різних країнах розповіла Gazeta.ua

"Усе почалося з Польщі ще 9 років тому. Тоді друзі запропонували, що є можливість пожити в цій країні, а вони пообіцяли допомогти з візами. Потрапила на роботу у брокерську фірму, в якій добре відпрацювала майже 5 років. Це був найдовший період життя в одній країні. Від фірми запропонували поїхати в Єгипет, щоб там відкрити новий офіс", - розповідає Олена.

Українка почала відкривати новий офіс в Каїрі. Каже переїзд у ролі роботодавця набагато важчий, ніж у ролі працівника.

"На наших плечах було відкриття офісу. Але єгиптяни занадто повільні і всі справи відкладають на потім. Улюблене їх прислів'я "Завтра, дай Бог". І це може тривати від кількох днів до кількох років. Тому, коли ми замовили меблі і розраховували на них за тиждень, отримали значно пізніше", - каже українка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бракує "сємок" і зефіру – українці розповіли, яких продуктів бракує за кордоном

В Єгипті дешеве і якісне житло. Можна винайняти віллу з басейном за ціну однокімнатної квартири в Європі. Дешеві продукти і послуги.

"Що мене дивувало, що в багатомільйонному місті немає пішоходних переходів. Якщо треба перейти вулицю, мусиш кидатися в потік транспорту, ледь не під колеса машин. Іноді замовляли таксі, щоб перебратись з одного кінця вулиці на інший", - каже Олена.

Потім Олена переїхала в Алма- Ати в Казахстан відкривати новий офіс компанії. Каже, що для українки це звична країна, бо там схожий менталітет, близька мова, традиції.

"Що незвично, то дуже проблемне відкриття документів. Наприклад, люди з нашої компанії відкривали візи в ОАЕ, то це обійшлося їм дешевше і простіше, ніж нам. В Казахстані важко емігранту легалізуватися. Таких віз, як нам була потрібна, дають 5 за рік на всю країну. Це дуже дорого. Зате дуже дешеві послуги. Майже щотижня там могла дозволити собі ходити на манікюр чи користуватись послугами таксі", - додає.

Зараз українка мешкає в Стокгольмі зі своїм чоловіком. До того прийняла іслам, потім вийшла заміж. Чоловік бачив її до заміжжя лише по відеозв'язку.

"Рішення змінити релігію було свідомим. У першу чергу через те, що мені стала цікава ця релігія. Тут багато тих законів, які мені імпонують. Я одягла хіджаб, а потім знайшла чоловіка і ми одружились"

Каже зміна релігії та хіджаб ніяк не вплинули на її соціальне життя. Вона далі активна. У Швеції на цей одяг мало звертають увагу. А самій Олені комфортно.

Надія Дудник сім років живе у місті Доха в Катарі. Два роки тому вийшла заміж за місцевого чоловіка. Але потрапила в країну як заробітчанка.

Зараз ви читаєте новину «"Замовляли таксі, щоб дістатись на інший бік вулиці" - українка про досвід життя в чотирьох країнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути