вівторок, 03 липня 2007 12:38

Закінчилася зустріч Буша і Путіна

Вчора у резиденції 40-го американського президента завершилася неформальна зустріч 42-го президента США і другого - Росії. Глави двох країн, як завжди, відверто обговорили широке коло міжнародних питань.

Ще раніше за президента Росії у містечку Кеннебанкпорте з"явилися демонстранти, яким президент США Джордж Буш-молодший не подобається навіть більше, ніж президент Росії Володимир Путін. Вони тягали по місту статую Свободи у труні, катафалк з солдатськими черевиками з Іраку, собачку в жилеті з написом "Я пісяю на Буша", карту Ірану і Росії, об"єднану однією мішенню.

Зустріч Путіна і Бушів проходить у резиденції Уокер-Пойнт, що за два кілометри від Кеннебанкпорта, і столицею прямих включень мусив би бути саме він.

Джордж Буш-старший, після того, як  зустрів президента Росії, тут же посадив його на катер, яким сам і управляв.

За вечерею пан Буш-старший пригадав, що він був в Петербурзі, на Пискаревському цвинтарі, і розмова зайшла про другу світову війну. Володимир Путін розповідав про Ленінград, про блокаду, про своїх батьків. На наступний ранок панове Буш і Путін поплили на рибалку. Вдалим цей день став тільки для президента Росії. Він виловив окуня, якого, втім, відпустив.

"Ми хочемо сказати народу Ірану, що ми не проти нього. У нас проблеми з іранським керівництвом. І я зрозумів, що ми можемо направити загальне повідомлення Ірану. Володимир Путін запропонував регіональну концепцію ПРО, і мені подобається ця ідея!" - сказав Буш.

"Ми підтримуємо ідею консолідації наших сил щодо Габалінської  РЛС, - додав Путін.- І робити це треба на майданчику РОСІЯ-НАТО. І ми пропонуємо створити центр обміну інформацією у Москві, це була б замкнута система, яка працювала б у  режимі реального часу. І у разі необхідності ми могли б реконструювати Габалінську РЛС, і якщо цього недостатньо, включити її в одну систему з РЛС , яка будується на півдні Росії,  для запобігання ракетним ударам."

Сенсаційні пропозиції сипалися з вуст Володимира Путіна як з рогу достатку. Пан Буш дивився на нього із здивуванням і навіть перестав посміхатися, як він це робив всі останні 15 хвилин з початку прес-конференції. Здається, про деякі з цих пропозицій пан Путін досі взагалі нічого не говорив йому, повідомляє Коммерсант.

Зараз ви читаєте новину «Закінчилася зустріч Буша і Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути