вівторок, 05 серпня 2008 08:39

Зайва вага заважає страті американця

Ув"язнений, чекаючий страти у в"язниці Коламбуса, штат Огайо, заявив, що його зайва вага перешкодить привести вирок у виконання, повідомляє в понеділок AssociatedPress.

У позові до Федерального суду, поданому 1 серпня адвокатами Річарда Куї (RichardCooey), вказано, що у їх підзахисного були погані вени ще в момент виголошення вироку п"ять років тому, і з тих пір через збільшення ваги проблеми тільки посилилися. У персоналу в"язниці вже були проблеми з узяттям у Річарда Куї аналізів крові.

Крім того, повідомляється в позові, Куї у зв"язку з нападами мігрені приймає протисудомні ліки топамакс, які можуть викликати стійкість до тіопенталу, використовуваному при смертельній іньекції. Засудженому роблять ін"єкцію тіопентала для знеболення перед введенням два інших препаратів. Захисники Куї, посилаючись на експертів, стверджують, що страта виявиться украй болісною, якщо анестетик не подіє.

Зараз при зрості метр сімдесят Річард Куї важить більше 120 кілограмів. Він засуджений до смерті за подвійне згвалтування і вбивство в 1986 році. Страта Куї призначена на 14 жовтня 2008 року.

У минулому в Америці зайва вага вже ставала проблемою для приведення у виконання смертних вироків. Так, в 2007 році після страти Крістофера Ньютона (ChristopherNewton) представники в"язниці заявили, що через огрядність засудженого при ін"єкції не відразу вдалося знайти його вени.

У 2006 році був страчений Джеффрі Лундгрен (JeffreyLundgren) - після того, як Федеральний аппеляційний суд відхилив його скаргу на те, що через діабет і повноту він піддається більшому ризику випробувати біль і страждання при страті.

Зараз ви читаєте новину «Зайва вага заважає страті американця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути