вівторок, 25 вересня 2007 08:53

Західна преса про новий уряд Росії

Призначення Тетяни Голікової на пост міністра охорони здоров"я та соціального розвитку, а також призначення Ельвіри Набіулліної на пост глави Мінекономрозвитку Росії було недалекоглядним з боку президента Росії Володимира Путіна. Як пише сьогодні німецька газета Die Welt, обидві жінки є досить непопулярними серед населення і серед політиків. Відставка глави Мінекономрозвитку Росії (МЕРТ) Росії Германа Грефа викличе неспокій західних урядів та інвесторів вважають в The Telegraph. Звільнення прозахідно налаштованого ліберального міністра і перестановки в уряді Росії свідчать про те, що президент країни Володимир Путін має намір позбавитися від усіх тих, хто може кинути йому виклик.

"Герман Греф став найпомітнішою жертвою перестановок в уряді, – пише газета, – хоча перестановки виявилися не такими несподіваними, як передбачали багато політиків".

На думку кореспондентів газети, Греф був одним із двох членів уряду, який наважився критикувати Кремль якщо не в політичних, то в економічних питаннях. Його спадкоємиця Ельвіра Набіулліна навряд чи наважиться на різку критику Кремля.

Призначення нового уряду не підняло завісу над головним питанням, що хвилює Росію і Захід: "Хто ж стане наступником нинішнього президента Володимира Путіна", пише сьогодні The Wall Street Journal.

На думку видання, той факт, що Дмитро Медведєв і Сергій Іванов зберегли свої посади, і ніхто інший не був призначений на пост віце-прем"єра, знову ставить питання про те, хто ж із них стане новим президентом.

Новий склад уряду Росії виявився не таким шокуючим, як передбачали багато політиків. Як пише сьогодні The Financial Times, основний кістяк залишився незмінним. І навіть призначення нових членів уряду йде в руслі політики президента Володимира Путіна.

Так, на думку кореспондентів газети, абсолютно природним є збереження посади міністра фінансів Олексієм Кудріним і надання йому нових повноваженнь. Відставка Германа Грефа також була цілком прогнозована, оскільки політичні експерти давно відзначали, що він сам мав намір залишити уряд. На його місце призначена Ельвіра Набіуліна, яка довгий час була його "правою рукою".

Сергій Іванов і Дмитро Медведєв зберегли посади віце-прем"єрів. Це ще раз підкреслює, що саме вони є головними претендентами на пост президента країни. Крім того, Путін повернув в уряд ще одного свого прихильника – Дмитра Козака. "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Західна преса про новий уряд Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути