пʼятниця, 02 вересня 2022 04:00

Три прості дії: що робити, якщо гортензія не цвіте

Три прості дії: що робити, якщо гортензія не цвіте
Однією з найулюбленіших рослин багатьох садівників є гортензії. Фото: pexels.com

Однією з найулюбленіших рослин багатьох садівників є гортензії. Вони є однією з найкрасивіших рослин, яку можна виростити в наших садах.

Однак деякі види гортензії не цвітуть щороку. Садові експерти Gardening know how вважають: для того, щоб вирішити цю проблему, треба зробити три прості дії.

Перед покупкою варто поцікавитися, яка кліматична зона рекомендована для цієї рослини, і обрати правильний сорт для вашого регіону.

А також є гортензії, які можуть пропустити цвітіння. Зокрема, сорт, який цвіте на свіжовирощених гілках, не створює особливих проблем із цвітінням. Однак є рослини, які відмирають на основі землі холодної зими. Кущ не зацвіте, якщо замерзнуть усі старі гілки. Бо він буде зайнятий вирощуванням нових гілок. Квіти з'являються лише в старих стеблах, тому на гілках, які знову виросли, квіти з'являться лише через рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наче витвори мистецтва: фото рослин, які зачарують своїм виглядом

Отже, можна зробити три дії, щоб гортензії цвіли щороку:

1. Укутайте гортензію на зиму

Головним завданням тієї гортензії, яка цвіте на старих пагонах, буде її захист від морозу та низьких температур узимку. А для цього пізно восени купіть спеціальний мішок або агроволокно і укутайте гортензію на зиму. Не нехтуйте мульчею — вона захистить рослину від перемерзання. Особливо – якщо в кінці осені насипати навколо куща невелику купку.

2. Не перестарайтеся з обрізанням

Часто гортензії, які не дають квітів, обрізають на початку літа та наприкінці зими. Якщо їх надмірно обрізати, вони матимуть тенденцію відмирати більше, ніж зазвичай. Тому змусять вас очікувати рік, перш ніж вони знову зацвітуть. Обрізайте гортензію лише навесні, коли видно, які гілки точно не дадуть пагонів. Обрізайте лише їх і ту частину, яка точно відмерла.

3. Додати фосфор

І останнім варіантом, якщо ваші гортензії не цвітуть, а для цього немає жодних причин із перерахованих вище, ви можете перевірити ґрунт. Якщо у вашому ґрунті багато азоту, гортензія може мати пишну зелень і не мати квітів. Багатьом рослинам потрібний фосфор, щоб добре цвісти. І гортензії не є винятком. Додавання кісткового борошна — чудовий спосіб збільшити вміст фосфору в ґрунті. Також майте на увазі під час вибору добрива для ваших рослин.

Від початку травня до кінця липня півонії прикрашають сад та наповнюють його яскравими барвами і чудовим ароматом. Навіть після цвітіння їхнє листя відрізняється особливою декоративністю. Щоб ця краса була й наступного року, важливо знати, коли та як краще пересаджувати півонії.

Півонії люблять світло. Тому їх краще висаджувати на сонячних ділянках, хоча можна і в напівтіні.

Зараз ви читаєте новину «Три прості дії: що робити, якщо гортензія не цвіте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути