четвер, 24 вересня 2020 17:00

Загиблих за Україну ховатимуть на військовому кладовищі

Загиблих за Україну ховатимуть на військовому кладовищі
Кабінет міністрів України підтримав створення Національного військового кладовища. Фото: пресслужба Мінветеранів

В Україні створять Національне військове кладовище. Відповідну постанову підтримав Кабмін.

Зокрема зміни внесли до законів України "Про поховання та похоронну справу" та "Про місцеве самоврядування в Україні", повідомила пресслужба Мінветеранів.

"Національним військовим меморіальним кладовищем визначається "архітектурно-художній комплекс, розміщений на спеціально відведеній земельній ділянці на території Київської області, призначений для організації почесних поховань та перепоховань борців за незалежність України у ХХ столітті, військовослужбовців, які померли під час виконання бойових завдань, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною", - зазначають у повідомленні.

Усі витрати на побудову та поховання на території кладовища здійснюватимуть із держбюджету. Однак Кабмін затверджуватиме зразки надмогильних споруд та меморіальних табличок, встановлюватиме порядок поховань та перепоховань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обіцяного владою кладовища для тварин 2020-го не буде

Документ також визначає, що на Національному військовому кладовищі не можуть бути поховані особи, які обіймали керівні посади в Комуністичній партії, керівні посади у вищих органах влади та управління СРСР, УРСР та інших союзних республіках, працівники радянських органів державної безпеки всіх рівнів.

Нещодавно у Вінниці знайшли українське військове кладовище Галицької армії та армії УНР 1919 року, знищене радянської владою. Директор Центру історії Вінниці Олександр Федоришен повідомив, що пам'ять загиблих воїнів буде вшановано.

Зараз ви читаєте новину «Загиблих за Україну ховатимуть на військовому кладовищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути