четвер, 03 вересня 2020 21:08

Загибель військового внаслідок пожеж на Луганщині: очевидці розповіли подробиці

  Старшина ЗСУ Артем Бондаренко загинув внаслідок пожеж на Луганщині. Фото: Facebook
Старшина ЗСУ Артем Бондаренко загинув внаслідок пожеж на Луганщині. Фото: Facebook

Загиблий військовий Артем Бондаренко, який 2 серпня пропав безвісти та був знайдений мертвим наступного дня, загинув під час намагання евакуювати техніку та боєкомплект від пожеж, які другу добу тривають на Луганщині.

Тіло військовослужбовця знайшли під завалами бліндажа. Про це повідомляє штаб Операції об'єднаних сил.

"В той час, коли вони гасили пожежу, що стрімко наближалася до позицій, Артем займався евакуацією військового майна", – сказано в повідомленні.

За словами побратимів, командир роти бригади, яка залучена до гасіння пожежі, отримав опіки понад 45% тіла.

"За його життя борються медики лікарні імені Мечникова у Дніпрі. Йому терміново необхідна кров, група немає значення. Другий постраждалий у легшому стані. Обох доправили з Луганщини гелікоптером", - розповіли вони.

Як зазначається, Артем Бондаренко добровільно доєднався до Збройних Сил України у 2014-го року. Він брав участь у бойових діях в районі Пісок, Донецькому аеропорті, Авдіївській промзоні та багато інших.

2 вересня внаслідок надзвичайної пожежної небезпеки на території області зафіксовано 24 загоряння сухої трави на площі близько 1 тис. 200 гектарів.

Станом на 3 вересня з 6 осередків пожеж сухої трави та лісових насаджень, на яких проводилось гасіння, ліквідовано – 3 осередки (поблизу с. Бараниківка Кремінського району, поблизу с. Геївка Станично-Луганського району та в Трьохізбенському лісництві). Продовжується гасіння 3 осередків, з яких локалізовано 1 осередок в Станично-Луганському районі (між с. Болотене і смт Станиця Луганська). З метою надання допомоги у гасінні лісових пожеж на території Луганської області від ДСНС додатково залучено 135 чол та 27 од. техніки з Донецької, Дніпропетровської, Полтавської областей. Координацію робіт з гасіння пожеж здійснює оперативна група Головного управління ДСНС України у Луганській області в тісній взаємодії з командуванням Операцій об'єднаних сил".

Зараз ви читаєте новину «Загибель військового внаслідок пожеж на Луганщині: очевидці розповіли подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути