понеділок, 25 листопада 2019 15:19

Зафіксували рекордні викиди парникових газів

Зафіксували рекордні викиди парникових газів
Приблизно 40% метану, що викидається в повітря, надходить з природних джерел. Фото:1news.com.ua

У 2018 році концентрація вуглекислого газу та інших парникових газів в повітрі стала рекордною.

Цей показник став вищим середнього за останні 10 років і становить 147% від "доіндустріального" рівня в 1750 році, пише BBC.

За інформацією Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО), збільшення CO₂, азоту та метану в повітрі у 2018 році були вищими середнього рівня. Вплив потепління на клімат довгоживучих парникових газів з 1990 року збільшився на 43%. Майже чверть всіх викидів вуглецю поглинають моря і стільки ж земля та дерева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, яким був рівень Світового океану 125 тисяч років тому

"Немає ніяких ознак уповільнення, не кажучи вже про зниження, концентрації парникових газів в атмосфері, незважаючи на всі зобов'язання за Паризькою угодою про зміну клімату", — сказав Генеральний секретар ВМО Петтері Таалас.

Приблизно 40% метану, що викидається в повітря, надходить з природних джерел, наприклад, водно-болотних угідь. На діяльність людини припадає 60%, включаючи тваринництво, вирощування рису і звалища.

Наступного року відбудеться щорічний раунд міжнародних переговорів з питань клімату в Мадриді. Програма ООН з навколишнього середовища повідомить про розрив між діями, які роблять країни для скорочення викидів вуглецю, і тим, що необхідно зробити, щоб відповідати температурним цілям, які були узгоджені в Паризькому кліматичному пакті.

В Україні, як і в усьому світі, з кожним роком прискорюються зміни клімату. Посушливе літо з короткими періодами потужних дощів, які перетворювали міста в річки, аномально тепла осінь, і рекордний літньо-осінній період без опадів (75 днів) - це погода останніх місяців 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Зафіксували рекордні викиди парникових газів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути