понеділок, 03 жовтня 2011 20:14

За відкушений палець проти луганчанина порушили кримінальну справу

За відкушений палець проти луганчанина порушили кримінальну справу

Сьогодні проти луганчанина Михайла Пащука, який відкусив палець охоронцю, порушили кримінальну справу.

"Зранку був у слідчого, - сказав Михайло Федорович. - Вручили постанову про порушення кримінальної справи. Хочу зараз звернутись до юристів, аби підказали, що мені робити. За освітою я бухгалтер-економіст, не розуміюсь цих справах".

Пащук пояснив, що сталось минулої п'ятниці. Він прийшов на сесію, аби виступити. Громадська організація "Тариф", до якої входить Пащук, зібрала близько тисячі підписів луганчан на підтримку ринку. Його з центра міста хочуть перенести на околицю, це десять кілометрів від центру.

"Вийшов на трибуну, мені відключили мікрофон. Депутати не дозволили виступити, викликали охорону. Прийшло двоє молодих людей, один в окулярах і синій сорочці, другий - одягнений звичайно, не в формі. Я їм казав, що маю право зачитати звернення. Двома руками тримався за мікрофон, попередив, якщо будуть відтягувати мене від трибуни і ненароком пошкодять мікрофон, то це не моя вина. У синій формі схопив мене за великий палець і потягнув так, що мені в очах потемніло. Я аж вигнувся, такий біль був. Відчув удар нижче пояса в одне із чоловічих достоїнств, аж свічки засвітились. Автоматично хотів вдарити його головою, бо руки були зайняті.

Він голову повернув і я попав у праву частину обличчя. Вони вдвох мене утримували за шию. Я його ще раз хотів ударити головою. Він скинув окуляри і вдарив мене знову головою. Гуля у мене набігла на лобі. Потім вони проти мене використали удушливий прийом: ліктем так здавили горло, що неможливо було дихати. Я мотав вліво та вправо головою, щоб вирватись. Вже потім на відео побачив, що укусив його, аби вирватись, бо кисень перекрили повністю. Він лівою рукою врізав мені у вилицю, знову в очах потемніло. Рука його опинилась у мене в роті, тягнув мене за зуби. А як вийшло, що відкусив мочку пальця - не знаю. Він ще бив мене в голову кулаками. Потім відпустив. Дивлюсь, стоять люди і він переді мною. З пальця тече кров. Каже: "Я тебе все одно вб'ю", - розповів луганчанин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луганській міськраді "поснідали" пальцем охоронця

В судмедекспертизі зафіксували, що в Пащука шишка на голові, порвана губа, в роті подряпини та гематоми, має травми на руках та під носом.

"Питали, чи маю щеплення від стовбняку. Може охоронець своїми руками якусь інфекцію в горло заніс, бо сильно боліло. Полоскав содою з сіллю, та настоянкою ромашки. Потім помазав вазеліном, щоб не так пекло, - сказав Михайло Федорович. - Сьогодні ще "болить" голова".

Заяви до міліції написали охоронець Герман Голишев та секретар міськради Олександр Філіпський. За словами Пащука, в заяві багато брехні.

"Пишуть, що пошкодив мікрофон. Я попереджав, що буду за нього триматись. Потім, коли проходила сесія міськради, депутати виступали з того ж мікрофону. Він був робочий. Думаю, що хочуть на мене якусь суму повісити. Далі кажуть, що я проявляв особливу зухвалість. Яка там зухвалість? Я просив, аби вони дотримувались закону і дали мені слово. Ще звинувачують, що наніс охоронцю тілесні ушкодження у вигляді струсу головного мозку. Вважаю, що це нагла брехня. Можливо він отримав струс повітря, який був в залі. Варто перевірити лікаря - в якому стані він був, коли виписував таку довідку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганчанин, який відкусив пальця охоронцю, є активістом партії Ляшка

Далі пишуть, що є укушені рани правого передпліччя та грудей. Коли вони мене душили, я захищався, не пам'ятаю, що було. Відеоролик подивився, побачив, що кусав за руку. Але грудей, вибачте, не було. Для цього потрібно мати іншу орієнтацію, щоб чоловіка кусати. Може він увечері ходив до якогось "стрип-клубу" і там його покусали", - сказав він.

Пащук каже, що готовий відповідати за законом. Переконує, що приносить щирі співчуття батькам, дружині та дітям охоронця.

Зараз ви читаєте новину «За відкушений палець проти луганчанина порушили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути