середа, 23 червня 2010 09:19

За упіймання наркобарона заплатили життям 70 осіб

За упіймання наркобарона заплатили життям 70 осіб

Правоохоронні органи Ямайки у вівторок заарештували наркобарона Крістофера Коука. Його пошуки йшли майже місяць і супроводжувалися збройними сутичками між поліцією і прихильниками мафіозі в столиці країни Кінгстоні. Повідомляється, що одіозний лідер злочинного світу карибської країни був заарештований в одному із столичних передмість.

Наприкінці травня правоохоронні органи країни почали чинили справжній штурм столичного району Тіволі Гарденс, де, імовірно, переховувався наркобарон. Жертвами чотириденного протистояння поліції і озброєних злочинців, які підтримували Коука, стали більше 70 осіб. Тим не менше, правоохоронним органам тоді не вдалося його затримати.

Уряд Ямайки в травні нинішнього року ухвалив рішення екстрадувати Коука в США, де його підозрюють у створенні злочинного співтовариства, на рахунку якого десятки вбивств в ході так званих "кокаїнових воєн" 1980-х років, а також у інших тяжких і особливо тяжких злочинах.

"Ми будемо працювати над тим, щоб він якомога швидше постав перед судом", - заявив комісар поліції Ямайки Оуен Еллінгтон. За його словами, поки неясно, чи пред'явить влада країни Коуку звинувачення у зв'язку з загибеллю двох поліцейських і одного солдата в ході операції по його затримці.

У Нью-Йорку проти наркобарона заведено кримінальну справу, за якою йому загрожує довічне ув'язнення. Його звинувачують у контрабанді зброї та наркотиків. За інформацію, яка може призвести до його арешту, нещодавно пообіцяли винагороду в 5 млн доларів.

ІТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «За упіймання наркобарона заплатили життям 70 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути