середа, 23 грудня 2009 10:49

У Мексиці через халатність поліції вбили цілу сім"ю

Прибічники вбитого наркобарона застрелили матір, тітку і брата морського офіцера Кордоби, який загинув напередодні під час рейду на лідера одного з найвпливовішого картелей Мехіко, передає Associated Press.

Федеральна влада напередодні попереджала, що вбивство наркобарона Артуро Белтрана Лейви, відомого за прізвиськом "бос босів", може спровокувати насильницьку реакцію зі сторони його прибічників.

Мексика була шокована жорстоким вбивств сім"ї Ангуло. Трагедія сталася через декілька годин після того, як матір морського піхотинця 55-річна Ірма Кордоба відвідала панахиду по своєму синові, якому дали статус національного героя.

Озброєні автоматами люди увірвалися до будинку і застрелили матір, 28-річного брата, 22-річну сестру і 46-річну тітку військовослужбовця. Ще одна сестра піхотинця була доставлена до лікарні у важкому стані.

Поки не повідомляється, чи влада вжила заходів із захисту сімей морських піхотинців.

У загиблого військового залишилось двоє дітей віком 3 роки і 16 місяців. Також не відомо де вони і їхня матір перебували, коли інші родичі були застрелені.

30-річний Ангуло був єдиним морським піхотинцем, вбитим 16 грудня цього року під час двогодинної перестрілки з членами картелю Белтрана. Події відбувались на території житлового комплексу у містечку Куернавака, що на південь від Мехіко. Ще двоє військовослужбовців були поранені.

Ангуло став єдиним з 60 учасників перестрілки, чиє ім"я було оприлюднене. Правоохоронці Мексики на радощах від убивства Белтрана були більш відкритими перед пресою. Репортерам дозволили відзняти приміщення, в якому лежало продірявлене кулями тіло Ангуло. У ЗМІ також висвітлювалося прибуття офіційних осіб до будинку Ангуло для участі у похоронах.

Такі необачні дії стали для сім"ї піхотинця трагічними.

Бертран Лейва був одним з найбільш розшукуваних наркобаронів у Мексиці і США. Він став найбільшим наркоторговцем, якого вдалося прибрати при нинішньому президентові Феліпе Кальдероні.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці через халатність поліції вбили цілу сім"ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути