Ексклюзиви
середа, 12 червня 2013 22:00

За рахунок підвищення акцизу на пиво влада розраховує зібрати з українців 5 - 7 мільярдів гривень

За рахунок підвищення акцизу на пиво влада розраховує зібрати з українців 5 - 7 мільярдів гривень
Фото: Тетяна Заровна

9 мільйонів українців перебувають на обліку як курці, і 1,5 млн. чоловік перебувають на постійному обліку з приводу хронічного алкоголізму. Ці страшні цифри привела сьогодні, 12 червня, в Донецьку народний депутат від ПР Тетяна Бахтєєва. Таким чином депутат обгрунтувала необхідність підвищення ціни на пиво.

- Боротьба оголошена і я дуже вдячна депутатам 6 скликання - тому що ми тотально заборонили куріння у всіх громадських місцях, і в 3 рази підвищили акциз на тютюн. Заборонили рекламу тютюну повністю. І я сьогодні говорю з великою гордістю і відповідальністю, що за 5 місяців проведено дослідження даного закону і ми вже знаємо, що на 80% Закон про куріння працює, - повідомила Тетяна Бахтєєва.

Ратуючи за здорове майбутнє країни, Тетяна Бахтєєва разом з колегами, за її словами, оголосила війну пивному алкоголізму.

- Вчені дають такі відомості: якщо чоловік постійно вживає пиво 6 місяців - він стає пивним алкоголіком, якщо жінка 3 місяці приймає пиво щодня - вона стає пивним алкоголіком, а дитині досить декількох днів, - повідомила депутат. - Дивимося на ціну - 5 гривень коштує сьогодні літрова пляшка нашого українського пива - її приносили спеціально нам до парламенту, щоб показати. А сік і кефір коштують дорожче. Ми - країна, яка не тільки багато вживає пива, але ми маємо найдешевше пиво після Чехії. Там його дозволяють пити навіть водіям за кермом. І тому, звичайно, нашою депутатської групою було підготовлено 3 важливих законопроекти.

Перший законопроект, який підписаний і зареєстрований, стосується підвищення акцизу на пиво в 3 рази. Другий стосується цільового призначення грошей, які автори розраховують зібрати з українців шляхом підвищення акцизу. Їх хочуть витратити виключно на медицину.

- Збір грошей за рахунок акцизу на пиво складе в середньому 5 - 7 млрд. гривень і ми в законопроекті визначили, що ці гроші спрямуємо на закінчення будівництва дитячої лікарні "Охмадит". У 2014 році, сподіваємося, цей Закон буде прийнятий.

Зібрані з любителів пива гроші так само підуть, за словами Тетяни Бахтєєвої, на купівлю медичного обладнання.

Зараз ви читаєте новину «За рахунок підвищення акцизу на пиво влада розраховує зібрати з українців 5 - 7 мільярдів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути