вівторок, 09 вересня 2008 08:42

За продаж відповідей екзаменатор засуджений на 15 років

У Єгипті декілька екзаменаторів і викладачів були засуджені на тривалі терміни тюремного ув"язнення за незаконне розкриття відповідей випускних іспитів в середній школі, передає агентство AFP.

Суд визнав їх винними в організації витоку екзаменаційних відповідей, що підриває основоположний принцип рівності можливостей серед учнів.

Організатор злочину Еззат Халіль Мансур (EzzatKhalilMansour), який очолював екзаменаційну комісію міста Мінья (Menya), звільнений з посади і засуджений до 15 років в"язниці.

Його приятель Ейман Рабі (AymanRabie), який купив екзаменаційні документи за 55 доларів і потім копіював і перепродував, отримав 10 років.

Ще чотири обвинувачених, серед них поліцейський і директор однієї з шкіл, були засуджені на сім років. Решта підсудних, зокрема батьки учнів, які купили відповіді до іспитів, отримали терміни від трьох до п"яти років.

Злочин був розкритий ще в червні. Тоді ж власті заявили, витік відповідей був організований тільки в місті Мінья і ніяк не позначиться на проведенні іспиту. Проте ряд викладачів і батьків захотіли повністю відновити завдання. Про те, чи було це зроблено, нічого не повідомляється.

Як відзначає AFP, в Єгипті, де майже 20 відсотків населення живе за межею бідності, випускні іспити в середній школі, або "Thanawiyaamma", які дають можливість поступити в університет або коледж, для багатьох є єдиною можливістю піднятися по соціальних сходах. У 2008 році випускні іспити в середніх школах здавали близько 800 тисяч учнів.

Зараз ви читаєте новину «За продаж відповідей екзаменатор засуджений на 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути