вівторок, 08 травня 2018 08:02

За несплату аліментів посилять відповідальність

За несплату аліментів посилять відповідальність
Відповідальність за несплату аліментів знову посилять. Фото - Politeka

На виконанні Державної виконавчої служби перебуває 207 тисяч проваджень про примусове стягнення аліментів з осіб, які понад 6 місяців їх не сплачують. Про це поінформувала заступник міністра юстиції Світлана Глущенко, повідомляє прес-служба відомства.

"Наразі на виконанні Державної виконавчої служби перебуває 207 тисяч проваджень про примусове стягнення аліментів з осіб, які понад 6 місяців не сплачують аліменти. З них 86 тисяч проваджень - стосовно батьків, які більше року ігнорують обов'язок сплати аліментів", - зазначила Глущенко.

Найближчим часом очікуються нові зміни у цій сфері. Зокрема, за участю народних депутатів Ірини Луценко та Андрія Іванчука підготовлений другий пакет законодавчих ініціатив, які запровадять ще жорсткіші засоби стимулювання батьків до сплати аліментів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку року сплатили 892 млн грн аліментів

Другий пакет законодавчих ініціатив щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, був внесений до Верховної Ради у квітні, і може бути ухвалений найближчими тижнями.

Від початку лютого в Україні почали діяти зміни до законодавства, що посилили відповідальність злісних неплатників аліментів на дітей. Зокрема, їм обмежують виїзд за межі України, кермування транспортними засобами, користування зброєю та право на полювання тощо. Для офіційно непрацевлаштованих боржників передбачений новий вид впливу – суспільно корисні роботи, оплату за які буде перераховано на сплату боргу з виплати аліментів.

Зараз ви читаєте новину «За несплату аліментів посилять відповідальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути