Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2018 13:40

В Україні посилилась відповідальність за несплату аліментів

В Україні посилилась відповідальність за несплату аліментів
Закон дозволить зменшити заборгованість зі сплати аліментів. Фото: Вголос

Президент Петро Порошенко схвалив посилення відповідальності за несплату аліментів. Підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів".

Закон дозволить зменшити заборгованість зі сплати аліментів. Крім цього, забезпечить належне забезпечення осіб, які отримують аліменти, пише УНІАН.

Законом внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Сімейного кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, законів України "Про дорожній рух", "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", "Про Державну прикордонну службу України", "Про судовий збір", "Про Національну поліцію", "Про виконавче провадження" та удосконалено порядок стягнення аліментів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є "чорні списки" боржників" - адвокат про нові санкції за несплату аліментів

Водночас, ті, хто заборгував аліменти у сумі, що перевищує розмір відповідних платежів за 6 місяців, тимчасово обмежуються у праві виїзду за межі України. Крім цього, встановлюється тимчасове обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами, користування вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю, полювати.

Законом передбачено новий вид адміністративного стягнення – суспільно корисні роботи. Такі оплачувані роботи виконуються особою, яка вчинила адміністративне правопорушення. Вид робіт визначає відповідний орган місцевого самоврядування.

За 15 років кількість матерів-одиначок в Україні зросла в 22 рази. Це сталося через високий відсоток розлучень під час першого року шлюбу. Кожна п'ята дитина в Україні народжується поза шлюбом, у так званому "тіньовому шлюбі". В Україні 10% подружніх пар розпадаються після року спільного життя.

Зараз ви читаєте новину «В Україні посилилась відповідальність за несплату аліментів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути