пʼятниця, 03 травня 2013 11:22

За багаття у лісосмугах українців штрафуватимуть: від 34 до 102 грн

За багаття у лісосмугах українців штрафуватимуть: від 34 до 102 грн
Фото: www.kindking.ru

Найвищий ступінь ризику пожеж утримується зараз у лісах через високу температуру повітря. Розпалювати багаття заборонено впродовж усього літа та вересня, а на травневі свята у лісах курсують посилені патрулі, пише ТСН.

До патрулю входять кілька рятувальників і лісник. Наприклад, один із таких патрулів курсував Броварським лісогосподарством у пошуках багать. Там знайшли сім'ю, яка приїхала машиною в ліс на шашлики. Чоловік запевняє, що про заборону розпалювати вогнище йому нічого не відомо. Таких порушників штрафують.

Правда, сума штрафу така, що відпочивальник навіть не протестує: від 34 там до 102 гривень. Якщо вас спіймали вперше, то штраф буде мінімальний.

Лісники закликають відпочивати у спеціально відведеній зоні. Там, якщо багаття не загасять, то збитків від пожежі буде значно менше. "Траншеї" допомагають запобігти поширенню пожежі.

На відміну від лісника рятувальники права штрафувати не мають. Тому обмежуються роз'яснювальною роботою і роздають листівки. Але боротися з пожежами потім доводиться саме рятувальникам. Тому через телебачення вони вчать як безпечно для лісу розпалювати вогнища. Якщо ви це робите, то неодмінно треба прибрати суху лісову підстилку, потім зробити невеличке поглиблення і після завершення відпочинку не полінуйтеся засипати багаття землею, яку ви вирили.

Проте судячи із потоку компаній з пакунками м'яса, травневі свята для лісу все ще залишаються небезпечними.

 

Зараз ви читаєте новину «За багаття у лісосмугах українців штрафуватимуть: від 34 до 102 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути