середа, 09 листопада 2011 13:44

На Полтавщині лісову пожежу гасили 5 годин

8 листопада о 20.00 біля села Портнівка Полтавської області через пожежу вигоріло 5 гектарів лісової підстилки та 10 гектарів трави.

Автор: Фото: Прес-служба МНС
 

"Нашому начальнику штабу Олександру Кислому хтось із села передзвонив, повідомили про те, що горять болото і ліс, а він уже викликав пожежників, - повідомив Олександр Холодний з "Полтавського лісгоспу". - Це сталося близько 20-ої години вечора. Хтось підпалив болото у трьох місцях. Хотіли, видно, таким чином позбутися сухого очерету. А у вівторок увечері був сильний вітер, вогонь понесло у ліс. Пожежа не перекинулася вгору, вигоріла лише лісова підстилка. Вогонь загасили десь о першій годині ночі. Це не єдина пожежа. У Котелевському районі згоріли луки, люди також суху траву знищували".

Автор: Фото: Прес-служба МНС
 

На ліквідації працювали 76 пожежників і 13 автомобілів.

"Учора взагалі багато пожеж було, - каже Світлана Рибалко з обласного управління МНС. - Населення взялося випалювати сухостій, незважаючи на досить сильний вітер. Тому мали багато викликів. По району вчора було 11 пожеж".

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині лісову пожежу гасили 5 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути