середа, 24 грудня 2008 13:28

З Нового року в Україні заборонена реклама тютюну і алкоголю

З Нового року в Україні заборонена реклама тютюну і алкоголю

З 1 січня 2009 року в Україні набуває чинності заборона на рекламу тютюну та алкогольних напоїв на зовнішніх носіях реклами та звукова реклама алкогольних брендів в якості спонсора на телебаченні.

Про це на брифінгу в середу повідомив віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко.

"З 1 січня 2009 року змінюються правила діяльності на ринку рекламних послуг – набувають чинність три принципові норми", - попередив віце-спікер.

За його словами, це заборона на рекламу алкогольних напоїв та відповідних торгівельних марок засобами зовнішньої реклами.

Крім того, заборона реклами тютюнових виробів та відповідних торгівельних марок засобами зовнішньої реклами.

Та заборона наводити у телепередачах звукову інформацію рекламного характеру про спонсора - виробника алкогольних напоїв, його найменування або торгівельну марку.

"З 1 січня ми повинні увійти в країну, де на носіях зовнішньої реклами не залишиться реклами алкоголю і тютюну, а звукова реклама алкогольних брендів на телебаченні так само йде в минуле", - заявив Томенко.

Крім того, віце-спікер повідомив, що у середу "Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про редагування місцевих податків та зборів, який передбачає звільнення від рекламного податку ті рекламні компанії, що розміщують соціальну рекламу".

За словами Томенка, "сьогодні рекламні компанії, навіть якщо вони розміщують рекламу соціального характеру або соціальну рекламу, платять за її виготовлення і платять рекламний збір у місцеві бюджети".

"Прийнявши цей законопроект у першому читанні, ми підготуємо його до другого читання так, щоб максимально спростити в Україні соціальну рекламу як на зовнішніх носіях, так і на телебаченні, радіо і в інших ЗМІ", - пояснив віце-спікер.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «З Нового року в Україні заборонена реклама тютюну і алкоголю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути