Ексклюзиви
середа, 08 грудня 2010 14:54

З індійської в'язниці звільнили чотирьох українських моряків

З індійської в'язниці звільнили чотирьох українських моряків

Четверо українських моряків грецького балкера Dynamic Striker, заарештованих у Мумбаї, відпущені з-під варти за рішенням апеляційного суду, інформують в Міністерстві закордонних справ України.

"З метою захисту інтересів українських моряків були залучені найняті компанією судновласником адвокати. 3 грудня суд Мумбаї відмовив у звільненні чотирьох українських моряків під заставу до вирішення справи по суті. 4 грудня адвокат подав апеляційну скаргу на вказане рішення суду і 7 грудня Апеляційний суд Мумбаї прийняв рішення про звільнення з-під варти чотирьох українських моряків", - розповів у середу на брифінгу в Києві прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, інші члени екіпажу продовжують залишатися на судні. "Стан їхнього здоров'я задовільний. Продуктами харчування та питною водою вони забезпечені", - сказав Дікусар.

Як повідомлялося, індійські ВМС перехопили і затримали грецький балкер Dynamic Striker, який втік з порту Мумбай ввечері 22 листопада. Екіпаж складається з 22 осіб, громадян Росії та України. Четверо українських моряків балкера Dynamic Striker були арештовані в Мумбаї.

Їм пред'явлені звинувачення відразу за кількома статтями Кримінального кодексу Індії, серед них статті "злочинна змова і груповий злочин", "перешкода правоохоронним органам", "дії, які загрожують життю і безпеці інших людей", "насильство відносно представника влади" і "злочинне порушення зобов'язань перед роботодавцем".

Суд виніс постанову про їх арешт строком до 2 грудня.

Нагадаємо, напередодні портова влада Кіпру заарештували судно Saint Sofia ("Свята Софія") з 5 українцями - членами екіпажу на борту.

Ще раніше греки кинули до в'язниці 6 українських моряків.

Зараз ви читаєте новину «З індійської в'язниці звільнили чотирьох українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути