середа, 07 грудня 2011 11:32

З грудня даішники почнуть ганятись за водіями з "Візиром"

З 15 грудня 2011 року інспектори ДПС ДАІ Львівської області фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху за допомогою радару "Візир" у режимі патрулювання.

Як відзначили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області, ця методика є новою.

Інспектори ДАІ разом з журналістами вирушили у "тест-патрулювання", фіксуючи "на ходу" любителів швидкої їзди. Виявили, що таких порушників є чимало.

Керівник прес-служби управління ДАІ у Львівській області підполковник міліції Світлана Добровольська зауважила, що дорожньо-транспортні пригоди, які стаються через перевищення швидкісних режимів є одними із найбільш резонансних. За її словами, наслідки від таких аварій – найважчі. Лише у 2011 році на Львівщині сталося 571 ДТП, під час яких 99 людей загинуло, а ще 742 людини отримали травми різної важкості.

"Ще до 15 грудня "Візир" працюватиме стаціонарно на постах ДАІ. Натомість нова методика передбачає фіксацію порушень правил дорожнього руху, у тому числі перевищення швидкості, у режимі патрулювання – під час руху патрульного автомобіля. І такий метод має вже найближчим часом принести позитивний ефект – виявляти тих, хто намагається "приховувати" свої порушення", - розповіла Добровольська.

Вона зазначила, що водії здебільшого вдаються до порушень швидкісних режимів лише до стаціонарних постів ДАІ і після них, знаючи, що саме там працює "Візир".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники ДАІ знову ловитимуть водіїв-порушників за допомогою "Візира-2"

"Із запровадженням нової методики, водії транспортних засобів навіть не здогадуватимуться, коли і на яких ділянках дороги їх порушення фіксуватимуть", – сказала Добровольська.

Загалом у Львівській області від початку 2011 року було зафіксовано близько 99 тисяч порушень швидкісних режимів.

Як відомо, альтернативною заміною "Візира" є радари "Трукам". На фото, яке робить "Трукам", чітко видно картинку з місця події, вказані також дані географічного розташування із супутника — довгота і широта. Видалити дані чи якимось чином змінити їх неможливо. Також, на відміну від "Візира", "Трукам" не змішує потік автомобілів і порушник за іншими сховатися не може. Раніше довести, що швидкість перевищував саме цей автомобіль, було складно. Проте радари "Трукам" набагато дорожче коштують, ніж "Візири".

Зараз ви читаєте новину «З грудня даішники почнуть ганятись за водіями з "Візиром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути