четвер, 27 січня 2011 18:03

Новий радар боїться морозу

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Старший інспектор Уманської окремої роти дорожньо-патрульної служби Сергій Осауленко показує новий радар ”Трукам”
Старший інспектор Уманської окремої роти дорожньо-патрульної служби Сергій Осауленко показує новий радар ”Трукам”

Уманська окрема рота дорожньо-патрульної служби отримала два нові радари "Трукам".

— До цього ми використовували радари "Візир", "Беркут", "Радіс" та "Іскру", — розповідає старший інспектор Сергій Осауленко, 31 рік. — "Трукам" — радар нового покоління. Самостійно визначає автомобіль-порушник серед кількох авто і веде його до повної зупинки. Також відтепер водіям-порушникам буде складніше опротестувати протокол, адже раніше говорили, що взагалі ніколи не були на місці, де зафіксоване порушення. На фото, яке робить "Трукам", чітко видно картинку з місця події, вказані також дані географічного розташування із супутника — довгота і широта. Видалити дані чи якимось чином змінити їх неможливо. Також, на відміну від "Візира", "Трукам" не змішує потік автомобілів і порушник за іншими сховатися не може. Раніше довести, що швидкість перевищував саме цей автомобіль, було складно.

Пристрій має змінну батарею, безперебійно може працювати до 8 год. Важить близько 2 кг.

— Зберігається у спеціальному протиударному кейсі, — продовжує інспектор. — Він робить одночасно фото та відео, встановлює дату й час. Це свого роду поєднання цифрового фотоапарата, відеокамери, лазерного вимірювача швидкості та супутникової навігації. Фіксувати можна будь-який об'єкт на відстані до 1 кілометра 200 метрів. Особливість цього радара — він використовує не радіочастоту, а лазерний промінь.

Ще два радари "Трукам" є в Золотоноші, по одному в Черкасах і Смілі. У Державтоінспекції кажуть, новими приладами не можна користуватися в мороз. На форумах водії пишуть, що "труками" не діють також під час сильних туманів.

Зараз ви читаєте новину «Новий радар боїться морозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути