понеділок, 03 листопада 2008 09:31

Видубицький монастир спалили київські сатаністи? (ФОТО)

Палаючу прибудову до трапезної храму ченці Видубіцкого монастиря відмітили в суботу в 6.30. Горіла кухня, і вогонь ось-ось міг перекинутися на будівлю, яку побудували в 1701 році.

"Ми викликали пожежників, - розповідає один з ченців, - а самі кинулися виносити цінні речі з трапезної. Адже там були найдавніші ікони і фрески".

Для того, щоб згасити пожежу, МНС знадобилося півтори години. Невелика прибудова згоріла дотла, а в стародавній трапезній закоптилися стіни, постраждали меблі, обсипалася штукатурка. В цілому палало 200 квадратних метрів території, а матеріальний збиток оцінили в 20 тисяч гривень.

Експерти МНС відразу ж почали перевіряти, спалахнув вогонь випадково чи храм хтось підпалив. Проте підтвердження останньої версії не знайшли.

"У приміщенні, де спалахнув вогонь, пожежники виявили дроти, що оплавилися, - говорить замначальника ЦОС ГУ МВС в Києві Наталія Сторожик. - Швидше за все, в храмі замкнуло електромережу. Тим більше замок на дверях трапезної був цілий, як і вікна. Сторонніх людей, які могли підпалити храм, там точно не було.

Настоятелі храму ще в суботу погоджувалися з версією пожежників і міліції. Але до тих пір, поки не провели так зване внутрішнє розслідування. Як з"ясувалося, за декілька хвилин до того, як спалахнув вогонь, одна з матінок побачила за вікном групу молодих людей з розмальованими обличчями і в чорному одязі, що нагадують сатаністів. Через фарбу розгледіти їхні обличчя вона не змогла.

"На дверях головного храму вони зламали замок, - розповів чернець, що побажав залишитися невідомим. - Нічого цінного не узяли, окрім пляшки "Кагору", яку розпили прямо на сходинках біля входу в храм, а після розбили. Вони, швидше за все, і трапезну підпалили", пише "Комсомольська правда в Україні".

У версію пожежників і міліціонерів ченці вірити не хочуть, посилаючись на те, що того ранку в інших приміщеннях було світло, а електрощитова на весь монастир одна. Зараз експерти МНС проводять повторну експертизу. Якщо встановлять, що храм дійсно спалахнув не випадково, буде порушено кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «Видубицький монастир спалили київські сатаністи? (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути