пʼятниця, 25 вересня 2009 11:21

В"ялена риба стала причиною смерті подружжя

В"ялена риба стала причиною смерті подружжя

В"ялена риба стала причиною смерті двох макіївчан. Чоловік і дружина купили тараню на стихійному ринку в центрі міста. Отруєння могло бути викликане неправильним приготуванням риби і порушенням санітарних норм. Результати аналізів будуть відомі тільки через тиждень.

Ботулізм - важке інфекційне захворювання, яке вражає органи травлення і нервову систему. Перші ознаки - м"язова слабкість, головний біль, спрага, погіршується апетит. А порушення дихання може призвести до смерті. Швидше за все, ця хвороба і забрала життя любителів в"яленої риби.

"Точне місце придбання риби не відоме. Обидва потерпілих загинули. Попередні дані - це із стихійного ринку району Центрального. Із слів сусідів, сім"я часто купувала рибу і в"ялила сама", - розповіла головний санітарний лікар Макіївки Тетяна Парпара.

Проте навіть такий випадок не відбив у макіївчан бажання купувати рибу. За словами городян, якщо її правильно приготувати, то небезпеки можна уникнути.

У зв"язку з надзвичайною подією в місті почали посилені перевірки і боротьбу з незаконною торгівлею. Контролювати реалізацію продуктів будуть як санстанція, так і районні адміністрації. Продавці риби на Плеханівському ринку спокійні. Показують, що у них є всі необхідні документи

За словами мера міста Олександра Мальцева, інспектори не тільки вилучатимуть продукти, що незаконно продаються, але і штрафуватимуть таких продавців.

За матеріалом ForUm
Зараз ви читаєте новину «В"ялена риба стала причиною смерті подружжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути