середа, 05 березня 2008 14:23

Вставати рано на роботу шкідливо для здоров"я

Вставати рано на роботу шкідливо для здоров"я

"Хто рано встає, тому Бог дає", - свідчить відоме прислів"я.


Тим часом японські учені встановили, що у "жайворонків" ризик розвитку захворювань серця вищий, ніж у любителів поспати подовше.

Дослідження, проведене ученими з декількох університетів і клінік японського міста Кіото, виявило зв"язок між часом пробудження і станом серцево-судинної системи людини.

"Встаючи до схід сонця, щоб піти на роботу або зробити зарядку, людина, очевидно, не приносить користі своєму здоров"ю. Навпаки, вона швидше збільшує ризик виникнення захворювання серця і судин", - мовиться у дослідженні.

Обстеживши 3017 чоловік у віці від 23 до 90 років, учені встановили, що у тих пацієнтів, хто вставав рано, серцево-судинна система опинилася більш уразлива перед такими захворюваннями, як гіпертонія і інфаркт.

Разом з тим учені відзначили цікавий факт: у досліджуваній групі "жайворонків" було більше людей старшого віку. Можливо, це ставить перед наукою нове питання: чи є зв"язок між часом пробудження і тривалістю життя.

Дослідження японських учених, результати якого були представлені на медичному симпозіумі в Австралії, стало ще одним внеском в скарбничку наукових робіт з проблем сну.

У червні 2007 року результати свого наукового дослідження опублікували американські учені з Університету Пенсільванії. Вони з"ясували, що хронічне недосипання збільшує навантаження на серці, підвищуючи тим самим ризик розвитку серцево-судинних хвороб, здатних призвести до смерті, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Вставати рано на роботу шкідливо для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути