вівторок, 17 квітня 2007 09:37

Всі китайці Європи збираються в Мілані

Китайські імігранти зі всієї Європи мають намір провести в середу перед будівлею міланської міської адміністрації акцію протесту проти дій італійської поліції, передає РІА "Новини" з посиланням на інформагентство Agr.

Минулого тижня в Мілані відбулися масові зіткнення між поліцейськими і іммігрантами з Китаю. Безлади почалися після того, як в четвер в районі міланського "чайнатауну" 300 китайських мігрантів накинулися на поліцейський патруль, що вирішив виписати їх співвітчизниці штраф за неправильну парковку автомобіля.

На допомогу трьом поліцейським негайно прибули додаткові наряди, які приступили до розгону незадоволеного натовпу, намагаючись відновити порядок. За даними агентства, постраждали 14 поліцейських.

Прибулий на місце події китайський консул, заявив, що "цей інцидент невипадковий". На його думку, в районі міланського "чайнатауну" італійські власті встановили дуже багато обмеження, що ускладнюють ділову активність вихідців з Китаю.

Міланський "чайнатаун" є "місто в місті": його жителі обзавелися власними банками, адвокатськими конторами, туристичними агентствами, перукарнями, книжковими магазинами і відеопрокатом, які надають книги і фільми китайською мовою.

За даними Італійського інституту p вивчення поліетнічності, китайські "поселення" в Мілані стрімко ростуть, кожного тижня там відкривається винна крамниця або бар, господар якого є вихідцем з Азії.

Відзначимо, міська влада не раз збиралися відновити порядок в китайському кварталі, але ці наміри "носили скоріше декларативний характер і не втілювалися в життя", вважає газета. Проте останнім часом поліція приступила до перевірок в "Чайнатауні", і при першій же спробі навести порядок відбулися зіткнення, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Всі китайці Європи збираються в Мілані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути