пʼятниця, 12 жовтня 2018 18:47

Біля маєтку колишнього міністра екології вирубують ліс

Біля маєтку колишнього міністра екології вирубують ліс
Наразі ж потрапити на цю територію громадяни, як і в часи Януковича, не можуть. Фото:gdb.rferl.org

Журналісти зафіксували, як на території державного лісу в Хотянівці під Києвом біля одного з маєтків, які пов'язують з екс-міністром екології часів президентства Віктора Януковича Миколою Злочевським, вирубують дерева.

Власником лісових ділянок, на яких стоять вищезгадані маєтки, є ТОВ "Великі ключі". Співзасновником цієї фірми раніше був особисто екс-міністр екології, - повідомляють "Схеми".

"Схоже, їх зрубали не лише на приватній ділянці, але й на частині державного лісу. Вона – ближче до водойми", – зазначається у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісову пожежу на Харківщині гасять з гелікоптера та літака

Журналісти звернулися за коментарем до головного лісника державного підприємства "Вищедубечанське лісове господарство" Анатолія Шияна.Телефоном він відповів коротко: "Нічого про це не знаю".

Нині ж частка Злочевського у ТОВ "Великі ключі" переоформлена на кіпрську компанію "Біртіліна Консалтінг ЛТД". Бенефіціарний власник – Андріа Тофаллі із Кіпру.

Однак "Великі ключі", як і раніше, пов'язані із колишнім міністром екології: керівник компанії Євген Марчевський є незмінним з 2014 року, контактна адреса фірми збігається з адресою іншої компанії, що напряму належить Злочевському, а телефон збігається з номером Валерія Ткача, через якого торгують взуттям в елітному магазині ZLOCCI, котрий також пов'язаний із родиною Злочевського.

Після виходу в 2014-му сюжету програми прокуратура спробувала через суд повернути державі ці лісові ділянки, а держінспектор двічі намагався перевірити законність будівництва в лісі, але не довів справу до кінця. Поліція не допомогла держінспектору та не знайшла порушень. У підсумку – зник тільки паркан на березі водойми.

Наразі ж потрапити на цю територію громадяни, як і в часи Януковича, не можуть.

"Лісники, наприклад, могли б розірвати угоду із користувачем лісу. Але лісництво не поспішає. Кажуть, немає заяви від громадян. А факт, що державний інспектор не може туди потрапити, не беруть до уваги", – йдеться у розслідуванні "Схем".

На Закарпатті масово вирубують дерева. Внаслідок цього висихають криниці та руйнуються дороги. Жителі села Ворочково скаржаться на дії лісників

Зараз ви читаєте новину «Біля маєтку колишнього міністра екології вирубують ліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути