неділя, 27 січня 2008 12:18

Війська Шрі-Ланки ліквідували 37 тамільських бойовиків

Урядові війська Шрі-Ланки в ході дводенних запеклих боїв ліквідовували 37 повстанців організації "Тигри звільнення "Таміл Ілама" (ТОТІ), повідомляє агентство Синьхуа з посиланням на ланкійське Міноборони.

На півночі Шрі-Ланки в неділю вранці відбулися окремі перестрілки, в результаті було убито 22 бойовики ТОТІ, ще 11 повстанців було знищено напередодні в північно-східному районі країни. Військові уточнюють, що під час бою загинув один ланкійський військовослужбовець. Крім того, ще чотири повстанці були убиті урядовими військами за останню добу в інших районах Шрі-Ланки.

У липні 2007 року власті Шрі-Ланки зуміли подавити опір "тигрів" на сході країни, після чого зосередилися на знищенні живої сили і інфраструктури супротивника на півночі.

Командувач сухопутними військами Шрі-Ланки Саратха Фонсека сподівається покінчити з угрупуванням протягом 2008 року. За його словами, армія поставила собі мету - щодня знищувати не менше десяти членів сепаратистського угрупування, яке впродовж 25 років бореться за створення незалежної держави Таміла, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Війська Шрі-Ланки ліквідували 37 тамільських бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути