четвер, 03 червня 2021 10:12

В.о. керівника САП провалив тест на доброчесність

В.о. керівника САП провалив тест на доброчесність
Грищук набрав три із семи голосів. Фото: facebook.com/makcum.gryshchuk

Виконувач обов'язків керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук не довів свою доброчесність для подальшої участі в конкурсі на посаду керівника відомства.

1 червня Грищук проходив співбесіду щодо відповідності критерію доброчесності, передає УНН. Для подальшої участі в конкурсі він не набрав необхідної кількості голосів. За Грищука проголосували два представники від Ради прокурорів України — Драго Кос та Роман Куйбіда, а також представник від Ради В'ячеслав Навроцький.

Під час конкурсу члени комісії озвучили претенденту на посаду низку скарг, які надійшли від адвокатів та організацій щодо його недоброчесності. Йшлося про:

- отримання Грищуком премій у розмірі 100-160%, зокрема, після підписанням ним листа щодо підтримки Назара Холодницького;

- недекларування до 2020 року квартири в Тернополі, яка належала Грищуку з 1996-го на праві спільної власності;

- надання розпоряджень не вказувати прізвище Олега Гладковського в процесуальних документах, що подаються до суду в справі щодо корупційних схем в оборонній галузі;

- закриття кримінального провадження щодо генерала Павла Ткачука, який записав свої елітні будинки та авто на тещу-пенсіонерку;

- відповіді Грищука на питання, що стали предметом поліграфічного дослідження; вони не були озвучені членами комісії, проте викликали застереження щодо доброчесності кандидата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрання прокурора САП: члени комісії пов'язані з підозрюваним у хабарництві Татаровим

Конкурс на посаду керівника САП розпочався 25 січня. Торік у серпні Назар Холодницький звільнився з посади голови САП. Пропрацював понад чотири роки. Обов'язки керівника виконує Максим Грищук. Кандидатів на керівні посади до САП відбирають через перевірку на поліграфі та практичні завдання.

Грищук разом з НАБУ провалили протидію корупції в Укрзалізниці. Некомпетентність антикорупціонерів підтвердила і Тимчасова слідча комісія з питань оцінки критичного стану української залізниці.

У декларації Грищука за 2019-й була ймовірно занижена вартість вживаного авто Land Rover Discovery Sport 2016 року випуску. Згідно з декларацією, воно коштувало 368,5 тис. грн — а це вдвічі дешевше, ніж початкова ціна вживаного авто цієї ж марки на сьогодні, за даними спеціалізованих джерел.

Зараз ви читаєте новину «В.о. керівника САП провалив тест на доброчесність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути