середа, 10 липня 2013 03:08

У Франції спалахнула "саркозіманія": екс-президент готує реванш

У Франції спалахнула "саркозіманія": екс-президент готує реванш
Ніколя Саркозі. Фото: obozrevatel.com

Значки, майки та грошові збори, щоб підняти моральний дух партії, - так почалася нова політична кампанія Саркозі, пише Анаіс Джінорі в статті, опублікованій в газеті La Repubblica.

"Коли в п'ять вечора Ніколя Саркозі з'являється на вулиці Вожірар (там розташовується штаб-квартира партії" Союз за народний рух "), його там вже чекає натовп фанатів:" Ніколя, повертайся! "Це новий слоган, надрукований на сумках, значки і майках , розповсюджуваних серед молодих членів партії. Мало хто сумнівається в намірі екс-президента повернутися в політику, смакуючи його реванш над суперником Франсуа Олландом. Але найближчі вибори ще не скоро, в 2017 році, і на сьогоднішній день головне - не розгубити популярність, знову знайдену харизматичним лідером, щонайменше, в таборі правих, які на даний момент відчувають себе осиротілими", - пише видання.

"Саркозі поки не говорить ні" так ", ні" ні ". Але все ж пише на своїй сторінці в Twitter:" Ви можете розраховувати на мене щоразу, коли виникне необхідність ". Програвши на виборах у травні 2012 року, він заявив, що йде з політики. Нині колишньому президенту доводиться розбиратися з численними судовими розслідуваннями, починаючи від хабарів, отриманих від старезної мільярдерки Ліліан Бетанкур, до рекордної компенсації, наданої підприємцю Бернару Тапі. Саркозі залучений і в розслідування про горезвісні фінансові кошти, отриманих від Каддафі через посередника, і про надмірну вартість опитувань, які замовлялися в часи його перебування на посаді глави держави ", - повідомляє автор статті.

"Але головною причиною повернення Саркозі на політичну арену стало рішення Конституційного ради Франції відмовити партії" Союз за народний рух "у компенсації в розмірі 11 млн євро за проведення передвиборної кампанії. Саркозі назвав це" серйозним рішенням, яке не має прецедентів в історії П'ятої Республіки ". Франсуа Олланд відповів на войовничі заяви Саркозі: "Недоречно говорити сьогодні про найближчі президентські вибори в той час, коли французи страждають", - пише кореспондент.

"Саркозі чекає боротьба зі старою гвардією і з новими суперниками: колишніми прем'єрами Франсуа Фійоном та Аленом Жюппе, обидва є можливими кандидатами. За даними останніх опитувань, Саркозі може розраховувати на підтримку 83% партійних активістів, але 60% французів вважали за краще б, щоб молодий" пенсіонер ", якому всього 58 років, присвятив себе чомусь іншому. Збір коштів по інтернету на підтримку партії склав більше 2,5 млн євро. Це ще один підбадьорливий сигнал для екс-президента." Наш лідер знову з нами ", - скандували вчора активісти. Ще трохи терпіння ", - зауважує видання.

Зараз ви читаєте новину «У Франції спалахнула "саркозіманія": екс-президент готує реванш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути