неділя, 13 січня 2013 23:55

У Франції десятки тисяч людей протестують проти одностатевих шлюбів

У Франції десятки тисяч людей протестують проти одностатевих шлюбів
ФОТО: chernivtsi.comments.ua

У Парижі 13 січня десятки тисяч людей взяли участь у мітингу проти одностатевих шлюбів, повідомляє Agence France-Presse.

Демонстранти, багато з яких приїхали з інших міст, зібралися на Марсовому полі біля Ейфелевої вежі, і звідти рушили маршем вулицями міста. Серед основних організаторів і учасників мітингу - праві політичні сили Франції, Католицька церква і мусульманське населення країни.

Головною вимогою демонстрантів є організація громадських слухань з приводу легалізації одностатевих шлюбів. Так, деякі з організаторів руху проти одностатевих шлюбів пропонують влаштувати загальнонаціональний референдум, висловлюючи невдоволення тим, що влада Франції просуває реформу, яка зачіпає "фундаментальні основи суспільного життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція легалізує одностатеві шлюби в 2013-му

Законопроект, що дозволяє одностатевим парам укладати шлюби та всиновлювати дітей, був схвалений урядом Франції 7 листопада 2012 року. Слухання в парламенті з цього питання планується провести до кінця січня 2013 року.

Після прийняття законопроекту у Франції почалися масові демонстрації проти одностатевих шлюбів. В акціях протесту, які пройшли в більш ніж 70 містах країни, взяли участь декілька десятків тисяч людей.

В той же час, 16 грудня в Парижі пройшла акція на підтримку одностатевих шлюбів, в якій, за різними даними, взяли участь від 60 до 150 тисяч людей. Згідно з останніми даними опитувань, більшість жителів Франції (близько 60 відсотків) підтримують одностатеві шлюби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент Франції відмовився від одностатевих шлюбів

Розширення прав гомосексуальних пар було одним з головних пунктів передвиборної кампанії Франсуа Олланда, який став президентом Франції в травні 2012 року. Пізніше Олланд не раз давав зрозуміти, що не збирається відмовлятися від свого наміру легалізувати одностатеві шлюби, і навіть пообіцяв особисто бути присутнім на першому одностатевому весіллі, яка пройде у Франції.

В даний час одностатеві пари у Франції можуть укладати тільки цивільні союзи, які з юридичного статусу схожі з традиційними шлюбами, проте відрізняються від них меншим числом прав. У разі прийняття законопроекту Франція стане шостою країною Євросоюзу, яка легализувала одностатеві шлюби.

Зараз ви читаєте новину «У Франції десятки тисяч людей протестують проти одностатевих шлюбів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути