четвер, 18 березня 2010 08:53

Влада КНДР знайшла "козла відпущення" за провал економіки

Влада КНДР знайшла "козла відпущення" за провал економіки

Колишнього голову державного планового комітету КНДР Пак Нам Кі, раніше відстороненого від посади, стратили за "навмисний підрив економіки країни".

За даними агентства, колишній чиновник був розстріляний минулого тижня. Згідно із заявою офіційного Пхеньяну, Пак Нам Кі був "людиною буржуазного походження, впровадженою в ряди революціонерів для знищення національної економіки Північної Кореї".

В той же час, як відзначає агентство Yonhap з посиланням на обізнані джерела, як чиновники, так і населення в ці звинувачення не вірить, вважаючи, що чиновник став "козлом відпущення", на якого поклали провину за провал валютної реформи.

Звільнений на початку 2010 року чиновник вважався головним ідеологом і виконавцем грошової реформи, проведеної в кінці 2009 року. Під час неї була проведена деномінація національної валюти за курсом 100:1. Крім того, одній родині офіційно дозволялося обміняти суму, яка не перевищувала 140 доларів.

Незважаючи на те, що грошова реформа була покликана стримати стрімке зростання інфляції і падіння рівня життя населення, її реалізація призвела до прямо протилежного ефекту. Крім того, різке погіршення якості життя і дефіцит товарів першої необхідності призвели до вуличних зіткнень в ряді районів країни.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Влада КНДР знайшла "козла відпущення" за провал економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути