пʼятниця, 19 лютого 2010 17:29

Кім Чен Іра лікують жовчним міхуром ведмедя та рогами носорогів

Кім Чен Іра лікують жовчним міхуром ведмедя та рогами носорогів

Минулого року північнокорейські високопоставлені чиновники неодноразово здійснювали поїздки в Пекін, щоб придбати там надзвичайно дорогі ліки. У тому числі для Кім Чен Іра. Серед них - ведмежий жовчний міхур, носорожий ріг, а також мускус.

Ведмежий жовчний міхур використовується в традиційній китайській медицині для лікування каменів у нирках, ревматизму і поганого зору. Ріг носорога, у свою чергу, вважається надзвичайно цілющим і загальнооздоровим засобом.

У порошкоподібному вигляді роги використовують як афродизіак. Мускус, що виділяється спеціальними залозами оленів, також вважається в китайській медицині чудовим любовним зіллям.

Всі ці лікарські засоби дуже дорогі, оскільки їхнє виробництво загрожує існуванню рідкісних видів тварин.

Кім Чен Ір регулярно проходить обстеження мозку і нирковий діаліз. Крім того, північно-корейський лідер страждає від депресії і нестабільного нервового стану.

Чутки про проблеми зі здоров'ям Кім Чен Іра неодноразово змушували пресу задуматися, хто стане спадкоємцем вождя. Найбільш імовірним кандидатом вважається Кім Чен Ун, третій син Кім Чен Іра.

За нечисленними даними, якими володіє південнокорейська преса та спогадами прислуги північнокорейського лідера, Кім Чен Уну понад 20 років. Він здобув освіту в Швейцарії і вже зайняв посаду в Державному комітеті оборони КНДР.

Gzt.ru

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Іра лікують жовчним міхуром ведмедя та рогами носорогів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути