понеділок, 08 березня 2010 14:52

КНДР готується до війни

КНДР готується до війни

Північнокорейська армія приведена в стан підвищеної бойової готовності в зв"язку з військовими навчаннями, які почалися в Південній Кореї, повідомляє Associated Press з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї.

У повідомленні говориться, що навчання, в яких беруть участь військовослужбовці Південної Кореї і США, створили напружене становище в регіоні. У зв"язку з цим Пхеньян попередив про свою рішучість "безжально знищити агресора" у разі найменшого зазіхання на територію КНДР.

Спільні американо-корейські навчання "Ключова рішучість / Молодий орел" (Key Resolve / Foal Eagle) почалися в Республіці Корея 8 березня. Вони триватимуть 11 днів і будуть включати в себе бойові стрільби ВМС США, повітряні навчання і навчання з ведення бойових дій у великих населених пунктах. Як стверджують у Сеулі, заходи носять виключно оборонний характер.

З боку США в навчаннях візьмуть участь близько 18 тисяч солдатів. Трохи більше - приблизно 20 тисяч солдатів - для навчань надасть Південна Корея. Всього в Республіці Корея базується близько 28,5 тисяч американських військовослужбовців.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «КНДР готується до війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути