Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2007 11:02

Визначили найбрудніші місця у Києві

Визначили найбрудніші місця у Києві
Фахівці назвали найбрудніші місця у столиці. Ними виявилися Бессарабка, Московська площа, бульвар Лесі Українки, площа Перемоги і однойменний проспект в районі ст. м. "Святошин". Найчистіше повітря - у Гідропарку.

Діоксид азоту на Московській площі і Бессарабці втричі перевищує допустиму норму. На площі Перемоги пилу більше в 1,4 разу, ніж допустима норма. А Оболонський проспект "дихає" фенолом - його рівень перевищує норму вдвічі. Всі ці шкідливі речовини можуть викликати захворювання дихальних шляхів, аж до раку.

Замначальника ГУ охорони навколишнього природного середовища Віктор Токаренко бачить вирішення проблеми в автоматизованих постах спостереження. Поки їх чотири з 16. За словами чиновника, в далекій перспективі пости повинні зв"язати з пультом ДАІ. "З постів сигнал про забруднення через скупчення транспорту піде в ДАІ, а звідти відрегулюють світлофори: де потрібно затримати червоне світло, де включати частіше зелене, щоб машини швидше проїжджали", - говорить Токаренко.

Токаренко радить уникати вулиць з великим потоком машин вагітним жінкам і молодим мамам. А водіям, які часто бувають в районі найбруднішої Бессарабськой площі, закривати вікна автомобіля і включати кондиціонер.

Директор Київського эколого-натуралістичного центру Володимир Борейко вважає, що проблема набагато серйозніша, ніж здається, але вирішити її в столиці неможливо. "У людей, які живуть біля магістралей, ризик захворіти на рак вдвічі більший, ніж у інших. Підручними засобами врятуватися не вийде. Хіба що висадити у себе під вікнами більше дерев і сидіти вдома", - говорить еколог, пише News.gala.net.

Зараз ви читаєте новину «Визначили найбрудніші місця у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути